Report ze zápasu TRI vs. OLO (5:2)

HC Oceláři Třinec

logo

5:2

(1:0, 2:2, 2:0)

logo

HC Olomouc

Oceláři zahájili sérii přípravných duelů na novou sezónu na vlastním ledě, soupeřem jim byla Olomouc, pro kterou to byl již druhý předsezónní zápas. WERK ARENA mohla první branku vidět již po devadesáti pěti vteřinách, Michal Kovařčík ale blafákem neuspěl. V další minutě si Slezané zahráli přesilovku, využít ji však nedokázali.

Poprvé se tak branková síť rozvlnila v osmé minutě. Cory Kane zatáhl kotouč na útočnou modrou, kde jej přenechal rozjetému Martinovi Adamskému. Třinecký rychlík propálil Faltera mezi betony.

Mora mohla na úvodní trefu domácích odpovědět v početní výhodě z desáté minuty, Hamerlík ale žádný kotouč za svá záda nepustil. Podobně jako hostům se ve výhodě jednoho muže v poli vedlo později také Ocelářům. A když se v závěrečné minutě úvodní periody neprosadil ani třinecký Marosz, šlo se do kabin za jednobrankového vedení domácích.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupili lépe Olomoučtí, během necelých tří minut dokázali otočit skóre utkání. Hamerlíka nejprve po Rothově chybě propálil František Skladaný, za devadesát vteřin pak Marek Laš zužitkoval přesný pas Protasenji – 1:2.

Olomoucké vedení však trvalo jen šest minut. Michal Kovařčík zpoza brány našel nehlídaného Vladimíra Draveckého, který z první propálil bezmocného Faltera.

Kohouti si mohli vzít vedení zpět na svou stranu v následující přesilovce, jak Hamerlík, tak Hrubec, který svého kolegu vystřídal pro druhou polovinu duelu, kotouč za svá záda nepustil. Došlo tedy opět na radost třineckých příznivců. Matyáš zatáhl kotouč do útočné třetiny, přenechal jej Štefanovi Ružičkovi, jenž bombou od mantinelu trefil horní růžek olomoucké klece.

Ocelový střelecký apetit pokračoval také v poslední části, k další trefě hráčů s drakem na hrudi pomohla přesilová hra. Falter neudržel ránu Arona Chmielewského, poskakující puk pak do sítě dorazil Michal Kovařčík. Třinecký mladík zapsal svůj třetí bod v zápase.

Korigovat skóre mohla Mora v polovině posledního dějství, kdy se na trestné lavici sešli hned dva Oceláři. Dvaadvacet vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu hosté nezužitkovali, nevedlo se jim ani v té klasické.

Mnohem lépe vypadalo přečíslení dvou proti jednomu, které zakončoval Fořt. Proti olomoucké radosti ale byl Hrubcův beton. Olomoučtí dostali šanci ještě v závěrečných minutách utkání, kdy měli k dispozici další početní výhodu. Hostující trenéři tuto výhodu ještě umocnili odvoláním Faltera z branky, Moře se však třineckou defenzívu překonat nepovedlo.

Necelých devět vteřin před koncem navíc třineckou výhru trefou do prázdné branky pečetil Aron Chmielewski.

Po konci duelu ještě došlo na pětiminutové prodloužení tří proti třem. V něm si Oceláři vyzkoušeli i přesilovku, k brance jim chyběl kousek. Roth trefil tyč, Petružálek nedokázal zasunout kotouč za ležícího Faltera. Po prodloužení došlo také na samostatné nájezdy. Za Oceláři se prosadili Cory Kane a Erik Hrňa, na straně Olomouce byl úspěšný jen Jan Knotek.

OHLASY

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): Musím se přiznat, že na první utkání jsme se dost těšili. S výsledkem samozřejmě můžeme být spokojeni, ale ve hře se objevily mezery, což je logické, když hrajete poprvé v sezoně. Některé věci, které jsme pilovali na tréninku, ještě nemáme zažité a musíme určité herní situace řešit lépe.