Report ze zápasu OLO vs. ZVO (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3

(2:0, 1:3, 1:0)

logo

HKM Zvolen

V prvních vteřinách se až před slovenského brankáře prohnal Macuh, Trofimov ale schoval puk pod lapačku. O necelé dvě minuty později se až do brankoviště tlačil Horák, tomu ale z předbrankového prostoru pomohli důrazní hráči Zvolena. Hanáci si během prvních několika minut zahráli i přesilovou hru, po počátečním tlaku se ale Zvolenu podařilo několikrát osvobodit.

V páté minutě se k nebezpečné střele z vrcholu pravého kruhu dostal Magdolen, mířil ale trochu mimo. Neuběhlo ani deset minut a u střídaček se do sebe pustili Tatar a Škoda. Menší potyčku ale nechali rozhodčí bez trestu. V desáté minutě si dobrý zásah proti aktivnímu Ondrisovi připsal Pospíšil, trochu tak zchladil zvolenské pokusy proniknout až před branku.

Chvíli po polovině první třetiny se po důrazu před brankou z prvního gólu radovali domácí, když skulinku v Trofimově výstroji našel Matic Jeklič. Šest minut před koncem první třetiny šli hosté do tří. Nadvakrát to během početní výhody zprava zkoušel Hudeček, který už po první střele zvedal ruce nad hlavu, ale marně. Do rychlého protiútoku se pak dostal Kuba, který ještě před brankou čekal na přihrávku, hostující hráči si ale přesilovkovou formaci Kohoutů stihli rozebrat.

Až před Pospíšila se pak dostal Priatka, zvolenský obránce ale neměl čas zakončit. Ani domácím se však nepodařilo dvojnásobnou přesilovku využít. Na konci první třetiny si početní výhodu zahráli i hosté, Olomouc ale několikrát vyhodila puk přes většinu hřiště. Před Pospíšilem navíc znovu došlo k výměně názorů.

Necelé dvě minuty před první přestávkou ale ve vlastním oslabení pláchl zvolenské obraně Dominik Marek, který tak navýšil vedení domácích už na dvě branky. Ještě pár sekund před odchodem do kabin se mezi několika hráči protáhl Matej Záhradník, těsně před Pospíšilem mu ale puk z hole sklepli domácí.

Na začátku druhé třetiny se do branky začal cpát také Zvolen, Luptákovu střelu z mezikruží ale Pospíšil zkrotil ve výstroji. O chvíli později na druhé straně vybojoval u mantinelu puk Řečinský a kotouč pak poslal na modrou Štreitovi. Ten však trefil připraveného Trofinova. Po pěti minutách od startu prostřední části se dostal po návratu z trestné lavice do rychlého protiútoku Rastislav Šavrnoch, který přesnou střelou zleva překonal Pospíšila.

Chvíli na to se na trestnou lavici poroučel další hráč hostujícího celku, a tak si oba týmy zkusily také poměrně neobvyklou přesilovku čtyři na tři. Olomoucký obránce Lukáš Spurný pak nasměroval puk od modré přesně za záda Trofimova. O půl minuty později ale zchladil radující se Kohouty Jakub Tatar, který snížil náskok domácích na jedinou branku.

Téměř v polovině utkání si až na pravý kruh sjel Spurný, mířil ale jen do připravené lapačky Trofimova. Své štěstí pak nadvakrát zkoušel Jeklič, nejprve mu ale puk ještě vyrazil hostující brankář, napodruhé rozvlnil boční síťku. Před koncem třetiny ještě doráželi před brankou Hajšman s Říčkou, což se ale znovu nelíbilo obráncům Zvolena, a tak došlo na další menší roztržku.

Ve čtyřicáté druhé minutě vrátila Hanákům vedení druhá lajna, když zleva mířil přesně Josef Podlaha. O pár minut později napřáhl u vrcholu levého kruhu Iždinský, jehož střelu ještě dorážel Lupták. Hosté už se radovali z gólu, zřejmě jej ale bylo dosaženo rukou, a tak nemohl být uznán. Sám před Pospíšilem se pak ocitl Tatar, tomu ale puk na poslední chvíli vypíchl vracející se Říčka.

Při hře čtyři na čtyři si mezi kruhy našel puk Tatar a zkusil Pospíšila překvapit střelou zápěstím, mířil ale mimo tři tyče. Do konce základní hrací doby už další branka nepadla, a tak se domácí radovali z první výhry v přípravě.