Report ze zápasu OLO vs. ZLN (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(0:1, 1:2. 1:1)

logo

PSG Berani Zlín

Na první gól utkání se nemuselo dlouho čekat. Již po 46 vteřinách hry se k puku dostal Prokeš a protlačil ho za záda brankáře Hamrly. Olomouc se rychle oklepala a v následujících minutách udávala tempo hry. Zlín se dostával do ojedinělých šancí, o to nebezpečnější však byl. Ve čtvrté minutě musel přečíslení dva na jednoho zachraňovat brankář Hamrla. Také Olomouc si dokázala vytvořit několik šancí, většinou ale neuspěla poslední nahrávka a brankář Šarman byl bez práce.

Ve dvanácté minutě si Olomouc vyzkoušela svou první přesilovou hru, když byl dvěma minutami potrestán Liss, nedokázala si však vytvořit souvislejší tlak a Zlín oslabení přečkal. Postupně se začala hra srovnávat a také zlínští se dokázali udržet v útočném pásmu po delší čas. Na konci 16. minuty způsobili velký závar v brankovišti a jen s pořádnou dávkou smůly se jim nepodařilo překonat ležícího Hamrlu. Necelé dvě minuty před koncem se do samostatného úniku hnal Tichý a byl přitom faulován zlínským obráncem. Ani únik ani trestné střílení ovšem nedokázal využít, a tak do šaten odcházeli spokojenější hosté.

I v druhé třetině začala aktivněji Olomouc a podobně jako v té první také inkasovala branku. Tentokrát se tak stalo po čtyřech minutách a jejím autorem byl Vyoral. V osmadvacáté minutě dostala Olomouc výhodu další přesilové hry a tentokrát ji také dokázala využít, poté co Vašenka prostřelil brankáře Šarmana u bližší tyče. Radost domácích ovšem netrvala dlouho – po přibližně jedné minutě hry se prosadil hostující Kopčil. Po jeho brance Hamrla opustil brankoviště a vystřídal ho Kaplan. V pětatřicáté minutě mohl opět se skóre pohnout Vašenka, který se dostal do samostatného úniku, ale klička mu nevyšla a Šarman puk vyrazil. V druhé třetině už gól nepadl a tak družstva odcházela do šaten za stavu 1:3.

Z kraje třetí části se dostával do brejku olomoucký Pospíšil, ale v klíčový moment si puk pohodil příliš před sebe a zlínský golman jej odehrál do rohu kluziště. Na další gól se tak čekalo až do 46. minuty, kdy se dokázal prosadit zlínský Podešva, který ujel svým soupeřům a bekhendem zavěsil do pravého rohu Kaplanovy brány.

Zlín poté už jen kontroloval své vedení, a ačkoliv se Olomouci naskytlo několik šancí včetně přečíslení dva na jednoho a dalšího Vašenkova úniku, gól se jim podařilo vsítit až z nenápadné střely pět a půl minuty před koncem zápasu, když se trefil Handl. Šanci na srovnání domácí definitivně ztratili dvě minuty před koncem, kdy byl za hákování odeslán na trestnou lavici olomoucký Pospíšil. Zlín si poslední minuty zápasu pohlídal a odjíždí tak z olomouckého ledu s vítězstvím 2:4.