Report ze zápasu JIH vs. OLO (4:2)

HC Dukla Jihlava

logo

4:2

(2:1, 0:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Už v první minutě kličkoval před Pospíšila jihlavský Heinrich, Olomoučtí jej ale nenechali v bezprostřední blízkosti zakončit. O chvíli později to byli Kohouti, kteří si zahráli první přesilovou hru. Dlouho se drželi před jihlavskou brankou, k ohrožení Brože se ale i přes nespočet střel nedostali. Dukla tak bez větších problémů přečkala první oslabení a také vyrazila do útoku. Hanáci se ale soustředili především na poctivou hru zezadu, a tak Pospíšil s jihlavskými pokusy moc práce neměl.

V polovině první třetiny zastavil u pravého mantinelu puk Hrabaň a rovnou střílel. Trefil ale jen břevno Pospíšilovy branky. Cinkání horní tyčky se rozlehlo po celém zimním stadionu. Chvíli na to už potřetí ohrožoval olomouckou branku Heinrich. Pospíšil ale nakonec díky obráncům zasahovat nemusel.

Na rozdíl od Kohoutů, Dukla první nabídnutou přesilovkou nepohrdla.Jiří Ondráček našel puk mezi kruhy a zblízka jej poslal pod horní tyč olomoucké branky. Necelých šest minut před koncem první třetiny se mohl Ondráček radovat z dalšího gólu, když obkroužil Pospíšilovu svatyni z pravé strany a u bližší tyče zkoušel zakončit. Pospíšil ale včas natáhl pravý beton a mezeru utěsnil.

O tři minuty později se Jihlava radovala z další branky, když znovu do horní části olomoucké klece mířil Ladislav Pospíchal. Těsně před koncem prvního dějství ale dokázal najít slabinu jihlavského brankáře Denis Šťastný, který si tak připsal svou první branku od startu extraligy.

Na začátku prostřední periody přidělávala domácím pořádné starosti druhá lajna. Marek ani Horák ale na Brože zblízka vyzrát nedokázali. V polovině druhé olomoucké přesilovky pak hledal Beier před branku najíždějícího Podlahu, ten ale trefil jen betony jihlavského brankáře. Hanáci se ale vlastní nedisciplinovaností připravili o polovinu přesilovky, když dvě minuty vyfasoval Spálovský.

Ve 28. minutě se o slovo znovu přihlásila první formace ve složení Jeklič – Macuh – Kuba, když to nejprve po pravé straně zkoušel Kuba, kterého ale zastavili domácí, o chvíli později se po levé straně hnal do útoku Macuh. I toho ale u modré čáry zastavila jihlavská obrana. Kolem levé tyčky se pak pokoušel dostrkat puk za záda Brože Podlaha. Domácí brankář ale včas přistrčil chránič k tyči.

Osm minut před koncem druhé třetiny ujel trojici hráčů Dukly Kuba, z těsné blízkosti ale mířil jen do připraveného Brože. Kohouti si pak zahráli další přesilovku, když Jihlava špatně vystřídala a byla potrestána za hru v šesti. Horák s Tomaníkem a Markem ale vždy narazili na pozorného Brože. Ve vlastním oslabení, chvíli před koncem prostřední části, ujel Olomouckým znovu Heinrich, puk si stáhl doprava a zkoušel najít místo mezi Pospíšilovým tělem a tyčkou, to se mu však nepovedlo.

Na začátku třetí třetiny si další početní výhodu zahrála Dukla. Peschout ale střelou z mezikruží našel jen betony připraveného Pospíšila. Od modré pak nahazoval na branku Pospíchal, i s jeho střelou si ale olomoucký brankář poradil. Pár vteřin před koncem přesilovky se však aktivní Aleš Heinrich přece jen dočkal branky.

Necelých deset minut před koncem se nejprve prohnal do útoku jihlavský Kristian, proti jeho střele k pravé tyči ale Pospíšil včas nastavil své chrániče. Na dělovku Jiřího Ondráčka z vrcholu kruhu už byl ale krátký a puk skončil přesně pod horní tyčí.

Hanáci se ale nevzdali. Po zmatku před brankou se pak puk odrazil k Cachovi, který jej ještě postrčil volnému Denisu Šťastnému. Olomoucká čtyřiadvacítka si tak připsala už druhý gól v utkání. Chvíli před koncem byl za dohrání jednoho z Jihlavských potrestán pětiminutovým trestem a trestem do konce utkání Beier. Až před Pospíšila pak v dlouhé přesilovce prokličkoval Čermák, trefil ale jen jeho chrániče.

Ani Olomouc ale nebyla i přes závěrečný tlak úspěšnější, a tak se potřetí v řadě musela smířit s prohrou.