Report ze zápasu OLO vs. ZLN (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(1:1, 1:1, 3:1)

logo

PSG Berani Zlín

Papírovým favoritem byl v odvetě se Zlínem díky postavení v tabulce právě tým z Valašska, Kohouti ale už od prvních minut potvrzovali, že na papírové předpoklady ohledy neberou. Už v sedmé minutě zkoušeli nejprve vyzrát na Hufa Macuh s Říčkou, puk ale za zlínského brankáře nedostali. Co se nepovedlo dvojici útočníků, napravil Adam Spálovský. Pět minut na to se do útoku prohnal Chytil. Jeho střelu chtěl ještě dorážet Gazda, olomoucká obrana si ale s dotírajícími hostujícími hráči dokázala poradit.

Kohouti pak přečkali i první oslabení, sotva však byl Jelínek zpátky ve hře, přihlásili se o slovo i Ševci, když se o vyrovnání postaral Petr Strmiska. Na druhé straně pak o sobě dala vědět dvojice forvardů, která spolu nastupovala už ve starším dorostu. Cach za modrou čárou posunul puk na Zabloudila, který nabral rychlost a mířil před Hufa. Trefil ale jen jeho betony.

V sedmnácté minutě se Zlín už radoval z druhé branky, jejich oslavy ale přerušili rozhodčí. Už před vstřelením gólu totiž zůstal u střídaček po faulu ležet Jiří Kališ, a tak branka platit nemohla. Hezkou akci předvedla dvojice Váňa – Kotek, když si párkrát prohodili puk a Kotek měl z těsné blízkosti zakončit, mířil ale těsně mimo.

Hned na začátku druhé třetiny se z gólu radovali znovu Hanáci, když zlínského brankáře dokázal překonat Denis Šťastný. Deset minut na to prokázal rychlou orientaci před brankou domácího týmu Štěpán Fryšara, který našel dost prostoru mezi Pospíšilovým tělem a tyčkou olomoucké svatyně.

V úvodu závěrečné periody našel Karafiát na modré čáře volného Gazdu, ten ale mířil jen do připraveného Pospíšila. O moc lépe si nevedl ani Procházka, jehož tvrdou střelu od modré zkrotil Pospíšil v připravené lapačce. Během dvanácti minut se pak měnilo skóre na světelných tabulích hned dvakrát. Nejprve se z těsné blízkosti trefil Štěpán Fryšara, bleskově pak odpovídal Dominik Cach. Právě Dominik Cach přidal po dobré přihrávce druhou branku asi o deset minut později.

Do samostatného úniku se pak v posledních minutách dostal Rok Macuh, těsně před Hufem jej ale dobruslil jeden z vracejících se hráčů a poslal k ledu. Berani v závěru zvolili i hru bez brankáře, to se jim ale vymstilo, když prázdnou branku trefil Dominik Marek.