Report ze zápasu OLO vs. LIT (2:8)

HC Olomouc

logo

2:8

(0:3, 1:3, 1:2)

logo

HC Verva Litvínov

Už ve třetí minutě se mohli z prvního gólu radovat hosté, když si Brejžek našel mezi kruhy dost prostoru. Puk ale nezpracoval tak, jak si představoval, a tak kotouč jen prošel těsně vedle pravé tyčky Sonnkovy svatyně. O dvě minuty později však Litvínovští poprvé zvedali ruce nad hlavu, když si puk za brankou vyměnil Dufek s Martinem Havelkou, který mířil přesně k pravé tyči.

O chvíli později mohli hosté vést už o dvě branky, když až před olomouckého brankáře prosprintoval Chmelař, který však trefil jen chrániče připraveného gólmana. Pár vteřin poté ale napravil Chmelařovo zaváhání Jiří Horák, který našel skulinku mezi betony Sonnka. Ve třinácté minutě vedli Litvínovští už o tři góly, když po rychlém protiútoku trefil Josef Jícha nejprve jen horní tyčku, napodruhé ale puk uklidil do odkryté brány.

Hned nato dostal dobrou přihrávku těsně před branku Vébr, neměl už ale dost času na to, aby kotouč zpracoval. Macháčovu střelu pak přes skupinku hráčů Sonnek nemohl vidět, přesto ji dokázal reflexivně vyrazit.

Na začátku druhé třetiny přišla další ledová sprcha, když olomouckého brankáře nejprve prostřelil Jakub Březák střelou od modré čáry a o necelou minutu později přidal už pátou branku Karel Schmidmayer. Ve dvacáté čtvrté minutě mohl snížit Husták, který se z ničeho nic objevil na pravém kruhu, trefil ale jen betony připraveného litvínovského strážce svatyně.

Pak ale Hanáci dokázali najít recept na Choura, když v přesilové hře našel skulinku u levé tyčky Matěj Zabloudil. Litvínov ale velmi rychle našel odpověď na inkasovanou branku a Jan Dufek dorážkou z pravé strany vrátil hostům pětigólový náskok. Šest minut před koncem druhé periody se do útoku prohnal Macuh s Podlahou, který ještě dorážel střelu slovinského útočníka, hostující brankář ale stihl všechny skulinky utěsnit.

Chvíli na to to zkusil znovu aktivní Podlaha, střelu z hranice kruhu ale Chour vyrazil. Na začátku třetí části se mohli hosté radovat z další branky, Schmidmayerovu střelu ale Sonnek nadvakrát zkrotil. Ve čtyřicáté šesté minutě uskočili hosté Olomouci už na šestibrankový rozdíl, když na domácího strážce svatyně dokázal vyzrát Zdeněk Vébr.

Deset minut před koncem se museli mít na pozoru oba brankáři. Nejprve hasil horké chvilku před olomouckou brankou Kališ, který na poslední chvíli vložil hůl do Schmidmayerovy střely k levé tyči, na druhé straně pak znovu zahrozili Marek s Podlahou. Ani oni ale na hostujícího brankáře nevyzráli. V posledních dvou minutách utkání se skóre měnilo ještě dvakrát, když nejprve snížili náskok Litvínova Kohouti po střele Dominika Marka. Hosté ale bleskově odpověděli, když definitivní tečku za utkáním udělal David Drašar.