Report ze zápasu SPA vs. OLO (4:0)

HC Sparta Praha

logo

4:0

(1:0, 2:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

V rámci 13. kola DHL Extraligy juniorů na sebe narazily celky Sparty Praha a Olomouce. Domácí Sparta vstoupila do utkání bravurně a po 48 sekundách vedla 1:0, díky gólu Vojtěcha Kuldy. Sparta sice byla favoritem, avšak Olomouc nepřijela odevzdaně. Několikrát se dostala pomocí protiútoku do nebezpečných situací. V 11. minutě Sparta zahrozila z brejku. Střela z levého křídla nadělala Sonnkovi nemalé problémy. O čtyři minuty později hrála Sparta přesilovku pět na čtyři, měla převahu, pěkně kombinovala, ale početní převahy tentokrát nebyly její doménou. První třetina skončila za stavu 1:0 pro domácí sparťany.

Vstupy do třetin jako by Sparta před utkáním trénovala. Psal se čas 21:08 a Pražané vstřelili druhou branku. O ni se postaral Daniel Seniov, když dorazil střelu Tomáše Janduse. Po přežitém oslabení sparťané udeřili potřetí. Čas 24:58, střela Tomáše Krátkého, kterého obrana Olomouci pustila do zakončení, a Sonnek buď neviděl, nebo zrovna nebyl v pohodě. Ve 28. minutě ujel sparťanské obraně jeden z forvardů Mory. Wolf už ležel, ale měl štěstí, jelikož útočník Olomouce nezakončil přesně. O necelé dvě minuty později sparťanskou bránu ohrožoval Jeklič, který si nabruslil až před Wolfa, ale v zakončení rovněž selhal.

Ve 35. minutě byl vyloučen další olomoucký hráč, byl to Beier, který si pomohl faulem. Sparta sice strávila notnou dávku času v útoku, ale Sonnka opět nepřekonala, a tak nevyužila ani druhou přesilovku. Poté vyslal sparťan Pejchal střelu na Sonnka od levého mantinelu, jeho projektil branku těsně minul. V 37. minutě sparťané rozebrali defenzívu Mory do posledního šroubu, jenže na poslední chvíli zasáhl hokejkou brankář Sonnek a Olomouc držela naději. Těsně před koncem druhé části se ještě pokoušel přejít přes obranu hostů Chlouba, ale byl zastaven. Do kabin se šlo za stavu 3:0.

Sparta měla na hokejce další brzký gól, jenže Sonnek Krátkého vychytal. Třetí vyloučení Mory v zápase přišlo ve 45. minutě. Sparta opět tlačila, pálila ostrými ranami, ale gól v početní převaze jí nebyl souzen. O čtyři minuty později Mora jako by si uvědomila, že musí přidat, pokud chce pomýšlet na body, a přebrala žezlo zápasu. Potom ale Olomouc zahrála icing, na ledě měla vyčerpané jedince, a tak trenér Fiala tasil zbraň zvanou timeout. Hráči si odpočinuli a šli znovu na věc. Jenže olomoucký tlak rozdrobila dvě slepená vyloučení. V 50. minutě a následně další v 52. minutě. To se pak těžko dávají góly a dorovnávají zápasy. A proto také přišel trest. V čase 53:17 se trefil do černého Tobiáš Mrkvička. Nedlouho poté se ještě nechal vyloučit olomoucký Tomaník, jenž byl pravděpodobně frustrovaný z nepříznivého stavu. Jenomže v této době se už zápas jen dohrával a Sparta měla jistotu domácí výhry.