Report ze zápasu LIB vs. OLO (4:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

4:2

(0:0, 3:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Už po dvou minutách hry si Olomoučtí zkusili hru ve čtyřech, když si menší trest odjel odpykat Tomaník. Koreckého střela od modré pak jen těsně minula pravou tyčku Markovy svatyně. Druhou polovinu oslabení už ale Hanáci zvládli mnohem lépe a puk drželi dost daleko od branky nejnovějšího člena olomouckého kádru. Libereckému brankáři pak zavařila lajna ve složení Beier, Hajšman, Cach, když Cach vyvezl puk po levé straně do útoku a nahodil jej na branku. Důrazný byl před Žajdlíkem především Cach, kterému se ale puk za branku procpat nepovedlo.

Kohouti po pár minutách přidali na tempu i Olomoučtí a dlouho se tlačili před branku libereckého brankáře, domácí ale tlak dokázali ustát. V osmé minutě se pokoušel dorážet nahození od vrcholu kruhu před Davidem Markem Beran, olomoucký strážce svatyně ale včas sklapl betony. V polovině první třetiny se po ofsajdu znovu stěhovala hra před Davida Marka a Liberečtí to zkoušeli ze všech stran. Klingerovu střelu od modré dorážela hned trojice hráčů, kotouč ale do branky nedostala.

O minutu a půl později vybojoval puk v pravém rohu kluziště Dominik Marek, Podlaha ale ani nadvakrát z dorážky neuspěl. Chvíli na to znovu zahrozili Cach s Hajšmanem, kteří po pravé straně vyvezli puk až do útočného pásma, dvakrát si jej prohodili a Hajšman mohl zakončovat. V rozhodující chvíli mu ale puk z hole sklepli domácí. Velkou šanci si pak vypracoval Dominik Marek, který prosprintoval do útoku, rozhýbal brankáře, puk si stáhl doprava a bekhendem mířil nad beton, domácí gólman ale puk za svá záda nepustil.

Otevřít skóre mohl čtyři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky Nezbeda, který se po pravé straně protáhl až na hranici pravého kruhu a střílel, David Marek ale jeho střelu vyrazil. V poslední minutě první třetiny ještě vydoloval puk mezi hráče Podlaha a z mezikruží střílel, puk ale mířil trochu mimo.

V jednadvacáté minutě se k tvrdé střele téměř od modré dostal Hudeček, jeho tvrdá střela ale nakonec jen orazítkovala zadní mantinel. Hned nato to zkoušel Podlaha, ani on ale střelou z mezikruží neuspěl. O dvě minuty později se ale olomoucká střídačka radovala z prvního gólu, když se bekhendovou střelou z levé strany do pravého horního růžku trefil Radek Jelínek. Pak ale zahrozili Liberečtí a puk poskakoval v brankovišti, David Marek ale ve spolupráci s obranou nakonec dokázal nebezpečí uhasit.

Ve 27. minutě bylo srovnáno! Tygři se rychle přesunuli až před Marka a Jan Jeník poslal puk až za jeho záda. Mezi několika hráči se pak před olomouckou branku protlačil Kačírek, který to zkusil z těsné blízkosti, David Marek ale nastavil vyrážečku. Ve 33. minutě se Liberečtí znovu usadili před olomouckou brankou a Kohoutům pořádně zatápěli. Střela Klingera od modré ale mířila trochu mimo. Třicet vteřin před koncem přesilovky se chytil za hlavu Janele, který z levého kruhu trefil břevno Markovy branky.

Jen pár sekund před návratem Beiera z trestné ale poslal Tygry do vedení David Pokorný, který za olomouckého brankáře doklepl vyražený puk. Chvíli nato se Liberečtí radovali potřetí, když střela Lukáše Berana z pravé strany propadla Davidovi Markovi mezi tělem a betonem.

Ani třetí třetina nezačala pro Kohouty dobře, když se po necelých dvou minutách hry prosadil Filip Chlum. Hanáci však nesložili zbraně a domácí pořádně zatlačili, snížit náskok na dvougólový se pak povedlo Lukáši Spurnému, který vymetl pavučiny v Žajdlíkově brance. Hanáci pak znovu domácí pořádně zatlačili, další gól už ale přidat nedokázali.