Report ze zápasu MBL vs. OLO (8:1)

BK Mladá Boleslav

logo

8:1

(1:0, 5:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

První třetinu začaly oba týmy velice opatrně, do výraznější šance se dostal až ve čtvrté minutě Hajšman, který nejprve unikl všem domácím hráčům a byl v poslední chvíli zahákován. Rozhodčí zápasu pak nařídil trestné střílení, které ale Hajšman neproměnil, a to i přesto, že Krofta už ležel na ledě. První třetinu rovněž provázelo nespočet vyloučení, a to především na hostující straně. Ale domácí si s celkem šesti minutami v početní převaze neporadili podle svých přestav a Olomouc tak přestála velice horké chvilky. V obrovské šanci byl domácí Mlčoch, který napálil Marka, ale jeho spoluhráči nedokázali nasměrovat odražený kotouč za brankovou čáru.

Hosté, poté co se oklepali z většího boleslavského tlaku se dostali do zakončení, ale Dominik Marek nenasměroval kotouč na bránu. V závěru třetiny se hosté opět dostali do oslabení a domácí po 14 vteřinách slavili úspěch, když Marka propálil Luděk Kuncek. Hosté ještě v závěru třetiny hráli dvojnásobnou přesilovou hru, ale domácí srdnatě bránili a v kritických momentech tým podržel Krofta v bráně. V závěru se v šanci ještě ocitl Musliu, který ujel všem, položil si Marka, ale v rozhodující okamžik nezdvihl kotouč a ten jeho pokus s přehledem

Druhá třetina začala rovněž opatrně, Olomoučtí nechtěli pustit domácí tým do brejků, a tak srdnatě bránili a nepouštěli soupeře do větších šancí. O to více překvapivá byla pak druhá branka domácích, kterou přidal Jan Jindra. Ihned poté následovalo vyloučení na straně hostí, čímž se Mora připravila o další možnost zatlačit na svého soupeře. Místo toho se stále více do herní pohody dostávala právě Mladá Boleslav. Po vypršení olomouckého trestu se pak dostal do šance dříve vyloučený Podlaha, Krofta ale proti jeho střele stihl zasáhnout a kotouč schoval ve výstroji. Poté následovala pasáž bez výraznějších šancí na obou stranách, a to i přesto, že si oba celky zahrály přesilovou hru.

Nejzajímavější pasáž druhé třetiny, či prakticky celého utkání, se pak vtěsnala do závěrečných pěti minut druhé části hry. O třetí gól domácích se postaral Jan Prokop, který přehodil beton brankáře Marka a rozjásal svůj tým. O 38 vteřin později se Boleslavští radovali znovu. Jiří Veselý, který střelou švihem překonal Marka počtvrté v zápase. Pátou branku pak o minutu a půl později přidal Milan Dančišin. Už se zdálo, že David Marek puk vyrazí mimo tři tyče, ale kotouč se došoural až na brankovou čáru a Dančišin jen dostrčil až za ní. Skóre 5:0 pro domácí tým ale znamenalo konečnou pro Marka v brance Mory. Jeho místo převzal druhý gólman – Tomáš Pospíšil. Jenže ani ten neudržel čisté konto příliš dlouho. Domácí sehráli svou přesilovku náramně a obránce František Uřidil tak v závěru třetiny přidal už šestou branku domácích.

Boleslav nastoupila do třetí třetiny ve velké pohodě, po 40minutách vedla už rozdílem 6:0, a tak už se do ničeho nehnala. Na Olomouckých naopak bylo znát, že hrají už pod mírnou dekou, kotouče spíše odhazovali od sebe a svou obranou se snažili zabránit ještě větší pohromě. Krizi Hanáků mohl ve 45. minutě prohloubit Dančišin, který nastřelil tyčku za Pospíšilem. Boleslavští navíc záhy přidali i sedmou branku, to když Pospíšila propálil z bezprostřední vzdálenosti Marek Mlčoch. O kulturní vložku se postarali Mašek s Tomaníkem, když si to spolu rozdali v pěstním souboji, za který záhy putovali rovnou do kabin. Hosté se pak už jen snažili připravit o čisté konto. V pěkné šanci se ocitl Dominik Marek a ačkoli Kroftu jeho střela překvapila, dokázal si s ní poradit.

O tom, v jaké herní pohodě byl domácí celek svědčí i parádička boleslavského útočníka, kterou vsítil osmou branku. Kroni Musliu si pohrál s hostujícími hráči, projel jimi jak brankami ve slalomu a zasunul kotouč za mírně povyjetého Pospíšila, který už na jeho další kličku nestihl nijak zareagoval. O to víc pak možná boleslavské hráče mrzí jediná branka olomoucké Mory, která přišla v čase 59:53. Jan Beier byl v nikým neatakován v předbrankovém prostoru a poslal puk za přesouvajícího se Kroftu. I tak ale boleslavští mladíci svého soka porážejí vysokým rozdílem a berou ze zápasu tři důležité body.