Report ze zápasu OLO vs. VIT (6:3)

HC Olomouc

logo

6:3

(5:0, 1:1, 0:2)

logo

HC Vítkovice Ridera

Olomoučtí vstoupili do utkání s Vítkovicemi výborně, když se už po dvou minutách hry dokázal dostat do útoku kapitán Kohoutů, Dominik Marek, který zamířil přesně nad vyrážečku Kardinála. O tři a půl minuty později se domácí radovali z další branky. Před vítkovickou branku se protáhl Rok Macuh a mířil přesně za záda hostujícího brankáře.

V deváté minutě se před Kardinála dostal aktivní Tomaník. Olomouckého útočníka se ale snažila z ideální pozice vytlačit hned dvojice hráčů, a tak to zkusil z jiného prostoru, než původně zamýšlel, a to kolem levé tyčky. Tam ale nenašel dost prostoru. O pár minut později vedli domácí už o tři branky, když kapitánovi Kohoutů, Dominiku Markovi stačilo pouhých deset minut k přidání svého druhého gólu v utkání.

Třetí gól vyhnal Kardinála z branky a na jeho místo se postavil Matyáš Daňa, ani ten se ale příliš nerozkoukal a už lovil puk ze sítě. Nejprve dokázal najít skulinku ve výstroji hostujícího brankáře Miroslav Kuba, jen o jedenáct vteřin později vyzrál na vítkovického strážce svatyně i Patrik Říčka. V osmnácté minutě bylo za sekání, kterého se dopustil Jelínek, nařízeno trestné střílení pro Moravčíka, ten ale trefil jen betony Davida Marka.

Z rychlého úniku mohl snížit náskok domácích Baláž, olomoucký brankář ale jeho úmysly dobře přečetl a včas nastavil betony. Ve dvacáté sedmé minutě dorážel před Davidem Markem Blaško, dostrkat puk za záda olomouckého strážce svatyně se mu ale nepovedlo. Netrvalo ale dlouho a gólu se dočkal aktivní Jozef Baláž, který mířil přesně mezi paži Marka a tyčku olomoucké branky.

Ve 34. minutě se ale o slovo znovu přihlásili domácí, konkrétně Matic Jeklič, který z těsné blízkosti dokázal prostřelit Daňa. I Vítkovice se pak postaraly o dva rychlé góly, když se k vyraženému puku dostal Dominik Moravčík a doklepl jej do odkryté brány, o chvíli později pak David Marek vyrazil puk jen na hůl Jiřího Weintritta, který mířil přesně. Olomoučtí však dokázali do konce utkání své třígólové vedení ubránit a po zásluze slavili tříbodovou výhru.