Report ze zápasu PLM vs. OLO (6:3)

HC Plzeň 1929

logo

6:3

(4:1, 1:2, 1:0)

logo

HC Olomouc

Kohouti nevstoupili do utkání tou správnou bruslí, když se už po necelé minutě trefil za záda debutanta Adama Schejbala Filip Kokoška. O dvě minuty později se snažil dostrkat puk za Schejbala u pravé tyčky Josef Roubal, olomoucký brankář ale včas roztáhl betony a přerušil hru.

Netrvalo Dlouho a ze srovnání se radovali Hanáci, když Kuba našel u levé tyčky dobře postaveného Roka Macuha jehož nahození prošlo mezi rukou domácího strážce svatyně a tyčkou až do brány.

O chvíli později dorážela před plzeňskou brankou lajna ve složení Beier – Jeklič – Hajšman. Olomoucká trojice už vyšachovala ze hry hostujícího brankáře puk do branky ale dostat nedokázala. Kohouti pak ustáli dvě po sobě jdoucí oslabení, sedm minut před koncem první třetiny si ale Plzeň brala své vedení zpět, když Filip Kokoška mířil z levé strany ke vzdálenější tyči. Plzeňská dvanáctka se trefila podruhé v utkání.

Netrvalo dlouho a síť za Schejbalem se rozvlnila potřetí, když přesně mířil Matyáš Kantner. Jen o pár sekund později trestala Plzeň další chybu hostů čtvrtým gólem, když se mezi střelce zapsal Tomáš Vracovský.

Na začátku druhé třetiny se musel pořádně ohánět Sonne, který od začátku prostředního dějství vystřídal mezi třemi tyčemi Schejbala. Po závaru před brankou ale snižovali náskok domácích Kohouti, když se trefil Dominik Hajšman.

V polovině utkání ale Plzeň znovu vedla o tři branky, když ve vlastním oslabení našel recept na Sonnka Filip Kokoška, a zkompletoval tak hattrick. Pět minut před koncem prostřední části Hanáci znovu snižovali, když se jim podařilo využít třetí nabídnutou přesilovou hru a Lukáš Spurný poslal z těsné blízkosti puk do horního růžku branky plzeňského strážce svatyně.

V úvodu třetí periody Plzeň Kohouty znovu zatlačila, a to dokonce ve vlastním oslabení, puk ale přes dobře bránící Olomouc až k Sonnkovi nedostala. Šest minut před koncem si výborný zákrok připsal Sonnek, když se včas přesunul k pravé tyči a proti střele zblízka včas roztáhnul betony. Z rychlého protiútoku pak zahrozil Marek, který ale jen orazítkoval tyčku plzeňské klece.

V padesáté minutě znovu dorážel před plzeňskou brankou Beier, v pádu se mu ale puk za brankáře nasměrovat nepodařilo. Až před plzeňskou branku se pak snažil projít Marek, posledního bránícího hráče ale přelstít nedokázal. O chvíli později se do útoku hnali domácí, ti ale narazili jen na betony připraveného Sonnka.

Doklepnout puk za domácího brankáře se pak snažil Šťastný, mířil ale nepřesně. V poslední pětiminutovce pláchl domácí obraně Hajšman, z těsné blízkosti ale jen vyprášil betony domácího brankáře.

Minutu a půl před koncem si ale indiáni pojistili zisk tří bodů, když faul hostů potrestal Matěj Chalupa.