Report ze zápasu OLO vs. JIH (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(1:1, 1:2, 0:1)

logo

HC Dukla Jihlava

Z kraje utkání si oba týmy vyměnily několik nenápadných střel, které nemohly brankáře nijak ohrozit. Ve čtvrté minutě se hosté provinili špatným střídáním, ale svou přesilovou hru domácí nevyužili, naopak se v jejím závěru sami dopustili faulu, také hosté však se svou první početní výhodou nenaložili dobře.

Na začátku osmé minuty mohl Heinrich využít zmatku u brankoviště Sonnka, olomoucký brankář byl mimo svou klec, ale zaskočil za něj jeden z obránců. Na druhé straně po Kubově střele z otočky Brožovi vypadl puk, ale včas jej našel a skryl pod lapačku. Obrovskou šancí na otevření skóre pohrdl v jedenácté minutě David Čermák. Mejzlík vybojoval puk v rohu kluziště, poslal jej před branku Heinrichovi a ten ještě našel u druhé tyče Čermáka, ten ale do odkryté klece nezamířil přesně.

Skóre se poprvé měnilo ve třinácté minutě, když Brože přesnou střelou překonal Jiří Kališ. Chvíli na to mohl odpovědět Čermák, který zkusil tečovat puk mezi Sonnkovy betony, ten ale včas zakročil. Vyrovnání se Jihlava dočkala v poslední minutě, když se Aleš Heinrich protlačil mezi dvěma obránci Olomouce a přesnou střelou překonal Sonnka.

Do druhé třetiny si Jihlava nesla zkrácenou přesilovou hru, ale i to jim stačilo, aby se dostali do vedení, když Sonnka překonal David Čermák. I nadále byla Jihlava aktivnějším týmem a zasypala Sonnka řadou střel, olomoucký brankář však všechny pokryl. Na druhé straně mohl udeřit Tomaník, který se dokázal natlačit před Brože, ale jihlavského brankáře nepřekonal ani on ani dorážející Beier.

V šestadvacáté minutě zůstal nejprve před Sonnkem sám Mejzlík, ale vstřelit gól se mu nepodařilo a jen o pár okamžiků později se do stejné situace ale na druhé straně dostal Macuh, ani on však neuspěl. Další branka tak padla až ve 27. minutě, když Maštera zachytil rozehrávku domácích a jeho střela se odrazila k volnému Václavu Rezkovi, který pohodlně zakončil za vyjetého Sonnka.

Ve třicáté minutě dostali domácí šanci na odpověď v podobě přesilové hry, v ní však měli problémy jen dostat se do útočného pásma. Početní výhodu, která se jim naskytla po skončení té první, už však využili, když od modré čáry vystřelil Ludvík Rutar. Jen o dvě minuty později mohlo být dokonce vyrovnáno, ale Kuba nastřelil jen tyč za zády Brože.

Hned na začátku poslední části měla Jihlava šanci opět odskočit na rozdíl dvou branek, když nejprve Rezek nastřelil tyč a poté Peschout nezvládl poslat skákavý puk do odkryté klece. Vzápětí si oba týmy vyměnily ještě po jedné nastřelené tyčce, jinak ale převažovaly nepřesnosti na obou stranách a týmy měly potíže s překonáním středního pásma.

V 51. minutě olomoučtí obránci nechali mezi kruhy volného Mašteru, ale tomu se střela nepodařila, a tak se skóre měnilo až o tři minuty později, když Čermák přenechal puk Tomáši Mejzlíkovi, a ten přesnou střelou do pravého horního rohu vrátil hostům dvoubrankové vedení. Potom už Jihlava opět zavřela obranu a snažila se především neinkasovat, což se jí dařilo více než dobře. Domácí už si nedokázali vypracovat žádnou vyloženou šanci a tři body si tak odváží Jihlava.