Report ze zápasu OLO vs. LIB (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(0:1, 1:0, 2:0)

logo

Bílí Tygři Liberec

Už po pár minutách utkání byli blízko prvního gólu hosté, když Jeníkovo nahození krotil Pospíšil na hranici brankoviště nadvakrát, puk ale nakonec schoval ve výstroji. V patnácté minutě ale využil chyby jednoho z domácích útočníků Martin Starosta, který se po pravé straně protáhl až před Pospíšila a přesnou střelou mezi betony poslal Bílé Tygry do vedení.

V polovině zápasu ale zvedala ruce nad hlavu olomoucká střídačka, když rychlou protiakci zakončil gólem z dorážky navrátilec do sestavy Marek Husták. O chvíli později dorážel u pravé tyčky Beier, liberecký brankář si ale domácího útočníka dobře pohlídal a přerušil hru.

Až před Pospíšila pak prosprintoval Wiencek, těsně před brankou byl ale faulován vracejícím se Kubou, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Právě za tento faul pak bylo nařízeno trestné střílení, libereckému útočníkovi však úmysl rozhýbat na poslední chvíli olomouckého brankáře nevyšel, a stav utkání tak zůstal nezměněn.

V závěru zápasu se do útoku prohnal aktivní Starosta podporovaný hned třemi spoluhráči, Šťastný s Kubou se tak museli velmi rychle vracet před Pospíšila a hasit nebezpečnou situaci. Chvíli na to zahrozil z rychlého protiútoku Rok Macuh, který přesnou střelou poslal Kohouty poprvé v zápase do vedení.

O necelé tři minuty později uskočili Hanáci Severočechům už na rozdíl dvou branek, když po důrazu před Poláškovou svatyní dostrkal puk až za brankovou čáru Josef Podlaha. Liberec se v posledních minutách ještě snažil s výsledkem něco dělat a Pospíšilovi přidělával pořádné starosti, důsledná olomoucká obrana ale dokázala dvoubrankový náskok uhlídat.