Report ze zápasu OLO vs. CEM (6:4)

HC Olomouc

logo

6:4

(1:1, 3:0, 2:3)

logo

HC České Budějovice

V šesté minutě si ve středním pásmu prohodili kotouč Hajšman s Cachem, první jmenovaný pak ale z mezikruží trefil jen připraveného Pateru. O tři minuty později se z první branky radovali Českobudějovičtí, když olomouckého brankáře po pár přihrávkách překonal Jan Bárta. V jedenácté minutě prokličkoval do útoku Kališ, který si ještě stáhl kotouč před bránícími hráči a z hranice levého kruhu střílel. Překvapit Pateru se mu ale nepodařilo.

O chvíli později dobruslil vyražený kotouč Macuh, obkroužil branku a před Paterou hledal dobře postaveného Kubu, tomu ale přihrávka nesedla. Pár vteřin před koncem první třetiny ale Hanáci srovnali krok, když Jelínek vyvezl ve vlastním oslabení puk po pravé straně až ke kruhu, kde jej zadovkou přenechal najíždějícímu Dominiku Markovi. Olomoucký kapitán si stáhl kotouč doleva a mířil přesně k tyči.

Na začátku prostřední části prosprintoval do útoku Guman, z těsné blízkosti ale mířil hodně nad Sonnkovu svatyni. O chvíli později se ale z dalšího gólu radovali Kohouti, když po střele Martina Pěchy poprvé vedli. Ve 28. minutě zkoušel tečovat puk za Pateru aktivní Říčka, v rozhodující chvíli mu však puk přeskočil hokejku.

V přesilové hře pak ujel domácím aktivní Guman, z pravého kruhu ale mířil hodně nad olomouckou branku. V posledních čtyřech minutách prostřední části se skóre měnilo ještě dvakrát, a to ve prospěch Hanáků. Nejprve poslal Martin Pěcha Kohouty do dvoubrankového náskoku, o chvíli později se Martinu Pěchovi podařilo zkompletovat hattrick, když dokázal využít přesilovou hru.

Hosté ale nesložili zbraně a deset minut před koncem utkání snižovali na rozdíl pouhých dvou gólů zásluhou Jiřího Kubeše. O šest minut později se českobudějovická střídačka radovala z dalšího gólu, když skulinku v Sonnkově výstroji našel Jan Bárta. O pouhou minutu později vedli Kohouti o tři branky, když se gólu dočkal aktivní Miroslav Kuba.

Hosté pak zariskovali a zkusili to bez brankáře, to se jim však nevyplatilo. Do prázdné brány poslal kotouč Jiří Kališ a zdálo se, že je rozhodnuto. Ještě minutu před koncem základní hrací doby ale přidaly svůj čtvrtý gól České Budějovice, když se trefil David Svoboda.