Report ze zápasu CHM vs. OLO (0:2)

Piráti Chomutov

logo

0:2

(0:0, 0:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Do první šance utkání se dostal hostující Rok Macuh. Ten po chybě obrany unikal sám na Pavláta, toho ale rychlou střelou nepřekonal. Piráti si první příležitost vypracovali na začátku deváté minuty. František Wágner zakončoval z mezikruží, svým pokusem ale orazítkoval jen tyč. Stejný hráč měl na hokejce další šanci, pět sekund před koncem první třetiny ale zakončoval jen nad branku Tomáše Pospíšila.

Druhá třetina byla podobná. Opět se v akci objevil František Wágner. Ten si z pravé strany najel až před branku, opět ale trefil tyčku. V přesilovce to zkoušel ještě Martin Tůma, ani on ale neuspěl. Poté byli o něco aktivnější hosté. Miroslav Kuba si najel před Pavláta, střelou do horní části jej ale nepřekonal. To neplatilo o Josefu Podlahovi. Hostující útočník se dostal mezi kruhy k puku a střelou do levé šibenice skóroval.

Ve třetí části se domácí sice snažili, ale akce jim nevycházely. A když jim byla nabídnuta přesilovka, hned inkasovali. Rok Macuch našel zpoza branky úplně volného Miroslava Kubu, jehož pokus o tyčku skončil druhou brankou utkání. V přesilovce mohl zvýšit vedení Radek Jelínek, ten si ale puk před odkrytou klecí nezpracoval. Následně Piráti nic nevymysleli a Olomouc si připsala třetí venkovní výhru v ročníku.