Report ze zápasu OLO vs. JIH (2:7)

HC Olomouc

logo

2:7

(0:2, 1:2, 1:3)

logo

HC Dukla Jihlava

Už na začátku Kohouti chybovali, když Galuška přejel modrou čáru a musel střídat. Na chvíli se tak mezi tyče postavil Adam Schejbal. Toho ale Jihlava nenechala příliš rozkoukat a kapitán Dukly Slavomír Kadleček otevřel skóre utkání. Do branky pak putoval zpět Petr Galuška, i ten ale brzy lovil puk ze sítě, když se nad jeho rameno trefil Marek Daňhel.

V posledních pěti minutách první třetiny nebyla o velké akce nouze. Nejprve do útoku prosprintoval Kadleček, který ještě v pádu posílala puk před branku Strnadovi, tomu ale puk přeskočil hokejku. Střelou od modré a přes shluk hráčů zkusil překvapit Galušku Úlovec, jeho střelu ale schoval domácí brankář do lapačky. V osmnácté minutě prosprintoval před olomouckou klec Filip, který ještě prokličkoval mezi hráči a zkusil obhodit vracejícího se Daniela Madera. Těsně před olomouckou brankou mu však trošku uskočil puk, přesto zkusil ještě překvapit Galušku střelou z pravé strany. Maskovaný muž ve službách Olomouce ale puk dokázal vyrazit.

Už po pár vteřinách druhé třetiny se před Juřičku prohnal Skopal, z těsné blízkosti ale trefil jen připraveného hostujícího brankáře. Necelé dvě minuty na to našel Strnad, vracející se z trestné lavice, dobře najetého Dominika Adama, který střelou z pravé strany překonal olomouckého brankáře. Na druhé straně pak zahrozil Kořenek, který se snažil dostrkat kotouč už za ležícího Juřičku, to se mu ale nepovedlo.

Přidat další branku Dukly mohl aktivní Kadleček, který se objevil před Galuškou zcela sám. Jihlavského kapitána ale stihl dobruslit Kažimír a menším klepnutím do hole jej v rozhodujícím momentu připravil o puk. Ve třicáté šesté minutě zapomněla Dukla na Dajčara. Olomoucký obránce zachytil rozehrávku na levém kruhu, protáhl se až téměř před branku a zkusil Juřičku překvapit z levé strany, hostující brankář byl ale připraven.

O necelou minutu a půl později se z prvního gólu radovala Olomouc, když recept na jihlavského brankáře našel David Karpíšek. Jihlava ale velmi rychle srovnala krok, když skulinku ve výstroji olomouckého brankáře našel Jan Úlovec. O chvíli později Strnad prosprintoval s pukem až do útočného pásma, nad pravým kruhem naznačil střelu, rozhodl se ale přihrát najíždějícímu Hrbatému na druhý z kruhů. Ten mu puk těsně před brankou vrátil na pravou stranu a Strnad střílel. Galuška se ale proti jeho střele kolem pravé tyčky natáhla vyrazil ji mimo tři tyče.

Během posledních šesti minut se skóre zápasu měnilo ještě čtyřikrát. Nejprve se druhé branky dočkal aktivní kapitán domácích, Slavomír Kadleček, který využil chyby v rozehrávce olomouckého brankáře, pak ale snížil náskok Dukly po přihrávce Pěchy David Štefka. Necelé čtyři minuty před koncem se do samostatného úniku dostal Dominik Adam, dlouho neváhal a tvrdou střelou přidal už šestou branku týmu z Vysočiny. O sedmou branku Dukly se pak postarala trojice ve složení Kadleček – Kardoš – Veleba, když první dva jmenovaní dobře našli Petra Velebu, který se svou střelou nemílil.