Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:3)

HC Olomouc

logo

1:3

(1:0, 0:1, 0:2)

logo

HC Oceláři Třinec

Třinec už v prvních vteřinách utkání začal potvrzovat papírové předpoklady, když se usadil v útočném pásmu a zkoušel prostřelit Galušku ze všech stran. Hostům se také už během prvních dvou minut naskytla početní výhoda, když dvouminutový trest obdržel Štefka. Oceláři se dál drželi v útočném pásmu a Kohoutům přidělávali pořádné starosti. Ani Najsarova střela z mezikruží ale v brance neskončila, puk totiž změnil směr a zamířil přes brankoviště do levého rohu kluziště.

Těsně před bránou se, už v plném počtu hráčů na ledě, snažil dorážet Kret, jeho pokus si ale třinecký brankář dobře pohlídal. Třinečtí dál pokračovali v tlaku na domácí branku, Homolova dělovka od modré ale jen zaduněla o zadní mantinel. V polovině první třetiny ale zabrali i domácí a začali ohrožovat branku hostujících hráčů. Ve dvanácté minutě to zkusil z pravého kruhu Kořenek, jeho střelu ale Štěpánek vyrazil mimo brankoviště.

Krásnou akci předvedli Raška s Molinem, když třinecká dvaatřicítka našla před branku najíždějícího Molina a ten z levé strany pálil. Galuška se ale nenechal zmást a proti střele k pravé tyči včas nastavil levý beton. Necelých pět minut před koncem první dvacetiminutovky se Oceláři už radovali z první branky, rozhodčí ale jejich nadšení překazil. Puk sice prošel z pravé strany do branky, nemohl být ale uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Chvíli na to hledal z podobného místa skulinku v Galuškově výstroji Peterek, olomoucký brankář byl ale připraven. Jen minutu před první přestávkou se z branky radovali Kohouti. Ti využili chvíle menší nepozornosti a David Kalač, který v minulém roce patřil mezi nejlepší olomoucké nahrávače, prostřelil Štěpánka.

Po necelých pěti minutách druhé dvacetiminutovky prosprintoval před Štěpánka Kořenek, toho ještě stíhal jeden z Ocelářů, olomoucká jednadvacítka se ale ještě pokusila zakončit. Hostující strážce svatyně si ale nahození dobře pohlídal. Olomoucké vstřelená branka z první třetiny viditelně nakopla, a tak to chvíli po Kořenkovi zkoušel od modré Dajčar. Jeho bekhendovou střelu ale Štěpánek dobře viděl.

Téměř v polovině utkání se cpal do třineckého brankoviště Štefka. Ten se nejprve pokusil Štěpánka rozhýbat a poslat puk k tyči, brankář Ocelářů se ale nenechal zmást. Ani z dorážek se ale hráč se dvěma jedničkami na dresu prosadit nedokázal. Na druhé straně pak zahrozil Timotej Marguš a o chvíli později Filip Rufer, ani jeden ale střelou od modré na Galušku vyzrát nedokázal.

V dalších minutách se ale především rozdávaly tresty, a že jich nebylo málo. Trestoměřiči tak měli plné ruce práce, došlo totiž i k několika strkanicím. V závěru třetiny se Třineckým povedlo po rychlé kombinaci vstřelit gól, a to zásluhou Vojtěcha Brabce, který připravil olomouckého gólmana o čisté konto. Na začátku třetí třetiny trvalo Ocelářům jen osmnáct vteřin, než dokázali potrestat olomouckou chybu v rozehrávce. Dominik Molin pak dotáhl hezkou individuální akci do zdárného konce.

Další branku mohl přidat Krzak, který se obtočil kolem bránících Hanáků a zkoušel zakončit, trefil ale jen břevno Galuškovy branky. O chvíli později se na druhé straně pokoušel překonat Štěpánka nadvakrát Pěcha, olomoucký kapitán ale hledal skulinku ve výstroji třineckého brankáře marně. V 52. minutě se rozvlnila síť olomoucké branky potřetí. To když na domácího strážce svatyně vyzrál Dan Przybyla. Kohoutům už se odpověď na třinecké góly najít nepodařilo, a tak se museli smířit s další prohrou.

OHLASY

Jiří Rech (HC Olomouc): Z naší strany byla špatná první desetiminutovka. Myslím, že když kluci viděli Třinec, asi se ho trošku zalekli. Od desáté minuty první třetiny jsme ale byli vyrovnaný soupeř a myslím, že jsme si minimálně bod zasloužili.