Report ze zápasu OLO vs. VIT (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:0, 0:2, 0:1)

logo

HC Vítkovice Ridera

V osmém kole přivítali Olomoučtí na vlastním ledě Vítkovice. Ty už během prvních minut dokazovaly roli mírného favorita, když se v šesté minutě snažil procpat puk kolem tyčky už v pádu Vondál. Galuška se však dokázal včas přesunout a úmysly vítkovického útočníka překazit. Netrvalo dlouho a z hranice levého kruhu se snažil překvapit prudkou střelou olomouckého brankáře Mrva. Olomoucký strážce svatyně ale po jeho střele vyrazil puk holí vysoko do ochranné sítě.

O půl minuty později měly pořádné štěstí Vítkovice. Malík se totiž nepochopil s obránci a vyjel rozehrávat puk daleko z branky. V útočném pásmu se ale bleskově objevili Paťava se Skopalem, ani jeden však prázdnou klec trefit nedokázal. V jedenácté minutě vybojoval u mantinelu puk Gřesík a prokličkoval před Galušku. Šikovného útočníka ale stihla zastavit vracející se olomoucká obrana.

Velkou šanci si pak vytvořil i Urban, po jeho střele se ale puk odrazil k levé tyči Galuškovy branky. Před odkrytou klecí Olomoucí však neměl kdo dorážet. Olomoucký brankář se navíc stihl velmi rychle přesunout. Ještě chvíli před koncem první třetiny se u pravé tyčky několikrát snažil dorážet Skopal, Malík si ale důrazného olomouckého útočníka dobře pohlídal a všechny skulinky utěsnil.

Už na začátku druhé části se ale radovali z gólu hosté, když se z pravé strany až za Galuškova záda trefil Jakub Vacula. Odpovědět pak mohl o dvě minuty později rychlík Kořenek. Olomoucká jednadvacítka se snažila prostřelit Malíka několikrát zprava, vítkovický brankář byl ale na dorážky domácího útočníka dobře připraven.

V polovině utkání se Vítkovičtí radovali už z druhého gólu, když přesně pod horní tyč olomoucké branky mířil Jan Vojtovič. Ve třicáté šesté minutě ujel domácí obraně kapitán Vítkovic, Fridrich, hostující útočník s číslem 19 na dresu mohla mířit k bližší tyči, před olomouckou branku se ale stihl vrátit Kažimír a vytlačit Fridricha z ideální střelecké pozice. Na začátku třetí třetiny ale udělal definitivní tečku za utkáním Jan Žemba. Olomoučtí se tak podruhé v řadě nedokázali střelecky prosadit a zůstali bez bodu.