Report ze zápasu OLO vs. HAV (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(1:1, 0:1, 1:3)

logo

AZ Heimstaden Havířov

Už v páté minutě se mohl do vedení dostat Havířov, když se před Klímu odrazil puk zpoza brány. Hostující útočník si kotouč stáhl doprava a hledal místo, kudy by procpal puk za Galušku. Olomoucký brankář se ale roztáhl přes celé brankoviště a skulinky ucpal. I přes bránícího hráče se až k Dufkovi dostal ofenzivně laděný obránce Galvas. Z pravé strany ale kotouč za havířovského brankáře dostat nedokázal.

Hostující celek si už během první poloviny první třetiny zahrál přesilovku, když na trestnou lavici usedl Podlaha. Krásnou akci pak převedla čtveřice ve složení Szturc, Potočný, Bambula a Pliska, když Szturc od modré jemně posunul puk na Potočného, ten na Bambulu a po přihrávce Bambuly Lukáš Juhász mířil přesně pod horní tyč.

Necelou minutu a půl nato ale domácí dokázali odpovědět, když dokonce ve vlastním oslabení prostřelil havířovského brankáře Josef Podlaha. O chvíli později obkroužil havířovskou branku Vosátko a hledal skulinku u levé tyčky, Dufek ale všechny mezery včas utěsnil. Hanáky pak mohl poslat do vedení i rychlík Kořenek, který dostal dobrou přihrávku ve středním pásmu a spěchal před havířovskou svatyni, u pravé tyčky ale nenašel dostatek prostoru k zakončení.

Na druhé straně pak zahrozil Piš, který se dostal téměř sám až na hranici levého kruhu, jeho střelu ale Galuška nadzvedl nad branku horní částí hole. Ve dvacáté sedmé minutě vrátil Havířovu vedení Lukáš Juhász, který ujel olomoucké obraně a mířil k bližší tyči. Zabránit gólu nedokázal ani vracející se Petr Mader.

Mrzet mohla Hanáky velká šance Kořenka, který ujel sám havířovské obraně. Před olomouckou jednadvacítkou chtěl ale odehrát puk Dufek, který vyjel z brány až na levý kruh, puk se pak ale odrazil znovu před Kořenka, který však ani nadvakrát nedokázal dostat kotouč do prázdné svatyně. Pár vteřin před druhou přestávkou dorážel Pěchovu střelu u pravé tyče Vosátko, v pádu už ale kotouč za havířovského brankáře nedostal.

Na začátku třetí třetiny se velmi důrazně snažili dostat puk za Galušku Potočný s Janečkem, místo puku do branky ale nakonec dostali olomouckého brankáře z domácí klece. Chvíli na to se ale Havířov radoval už z dvoubrankového náskoku, když zmatku před svatyní Kohoutů využil Matěj Potočný a trefil se přesně pod břevno.

Hanáci zariskovali a už více než tři minuty před koncem zkusili hru bez brankáře. A risk domácím vyšel. Po zmatku před brankou dokázal dostat puk až za brankovou čáru Josef Podlaha. Navrátilec do sestavy, který běžně nastupuje za juniorku, se tak trefil podruhé v utkání. Havířov si ale vítězství nechtěl nechat jen tak vzít, do prázdné brány tak přidal střelou přes většinu hřiště čtvrtou branku Dominik Klus. Definitivní tečku za utkáním pak střelou k bližší tyči udělal Matěj Potočný, který si tak připsal třetí bod v zápase.