Report ze zápasu OLO vs. VSE (7:3)

HC Olomouc

logo

7:3

(4:0, 1:3, 2:0)

logo

VHK Vsetín

Kohouti se velmi brzy radovali z prvního gólu, když se už ve třetí minutě trefil do odkryté branky Jan Janečko. Chvíli na to mohl Vsetín vyrovnat, před unikajícího Klimka se ale stihli domácí obránci vrátit. Hosté pak měli velké štěstí, proti Aulehlovi totiž vyjel Machač až na hranici svého brankoviště a branka Vsetína zůstala z velké části odkrytá. Důrazný olomoucký útočník ale nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.

Necelých deset minut po prvním gólu se domácí radovali z navýšení skóre, když Machače prostřelil aktivní Matěj Kořenek. Ve čtrnácté minutě zahrozili Olomoučtí hned dvakrát. Nejprve se až před vsetínskou branku protáhl kapitán Kohoutů Pěcha, u pravé tyčky ale nenašel dost prostoru, kudy dostat puk za Machače. O chvíli později prokličkoval před bránu hostů Dajčar, který zadovkou přenechal puk Pěchovi, ten ale z těsné blízkosti trefil jen připraveného brankáře v zeleném dresu.

Odpovědět pak mohl Klenec, který při návratu z trestné lavice ujel olomoucké obraně. Galuška byl ale na jeho střelu připraven a puk vyrazil. Netrvalo dlouho a Hanáci se radovali ze dvou gólů během padesáti vteřin. Nejprve dokázal kotouč nad beton hostujícího brankáře zvednout Matěj Kořenek, hned nato mířil přesně k pravé tyči Josef Podlaha, junior, který díky nízkému věku může ještě vypomáhat staršímu dorostu.

Čtvrtý gól vyhnal z branky Machače, kterého vystřídal Sachr. Ten se ale ještě ani nerozkoukal a Hanáci znovu ohrožovali jeho klec. Krátký našel u pravé tyčky odkryté brány volného Pěchu, olomouckého kapitána si ale na poslední chvíli všimli hostující obránci a do střely vložili hůl.

Na začátku druhé třetiny mohli Vsetínští snížit náskok Kohoutů, když se nadvakrát snažil procpat puk za Galušku Zajíček. Ve dvacáté páté minutě se znovu o slovo přihlásila produktivní dvojice Janečko – Podlaha, když tentokrát Janečko nahrával a Josef Podlaha střílel. Na druhé straně pak zahrozili Klenec s Liškou, hostující desítka ale trefila jen vyrážečku připraveného brankáře. Zhruba v polovině utkání se však Vsetín přece jen dočkal gólů, když nejprve mezi Galušku a levou tyčku mířil Filip Klenec a o chvíli později využil zmatku před brankou kapitán hostů, Michal Koňařík.

Tři minuty před koncem druhé periody byl rozdíl mezi oběma týmy už pouze dvoubrankový, když olomouckého brankáře dokázal prostřelit Ondřej Paroušek. Na začátku poslední dvacetiminutovky ale znovu vyzrál na vsetínského brankáře Jan Janečko. Ve čtyřicáté páté minutě se až před Galušku dostal kapitán hostů, Koňařík, těsně před olomouckou brankou byl ale podražen, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Střelu vsetínské dvacítky ale Galuška vyrazil betony.

Jedenáct minut před koncem utkání bylo o výsledku rozhodnuto. Jan Janečko dokázal potřetí najít slabinu vsetínského brankáře, a zkompletoval tak svůj hattrick. Ještě pár minut před závěrečnou sirénou dorážel před brankou Klenec, olomoucký brankář ale puk na hranici brankoviště vyrazil a o kotouč už se pak postarala domácí obrana.