Report ze zápasu KOM vs. OLO (8:1)

HC Kometa Brno

logo

8:1

(2:0, 4:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Utkání začalo s menším zpožděním. Na nástupu Brňanů to však znát nebylo. Přesně po minutě hry se radoval Karel Plášek, který z levého kruhu zamířil přesně pod horní tyč. Olomouc se záhy snažila odpovědět, několik pokusů z holí Kohoutů se podařilo Šindelkovi zlikvidovat. Radost ale přišla v sedmé minutě opět na straně Komety. Útočník Petr Krejčí se dokázal před bránou Schejbala nejlépe zorientovat a dorazil kotouč do sítě. Hosté si zahráli dvě přesilovky, ani z jedné ale nedokázali snížit, jelikož měli velký problém s usazením se v pásmu. Naopak Brňanům nechybělo mnoho a svoji jedinou nabídnutou početní převahu málem využil Svoboda. V závěru periody na led naskočil vyloučený Plášek a hostující gólman se štěstím udržel puk ve hře.

I zkraje druhé části se dokázali domácí prosadit hned v první minutě. Matěj Svoboda dostal na pravý kruh přihrávku od Süsse a okamžitě vypálil do odkryté klece. Kometa dále přečkala další dvě oslabení a zahrála si také dvakrát v přesile. Druhou přesilovku už využil Vojtěch Střondala, když se po Kučerově rány do tyčky odrazil hůl na útočníka Střondalu a ten pohodlně poslal puk do sítě. O tři minuty později se opět radoval Vojtěch Střondala, který z identické pozice proměnil další přesilovou hru. Minutu před koncem navýšil Petr Krejčí I. vedení na 6:0 a za tohoto stavu se také odešlo do kabin.

Do třetí třetiny šli hosté s druhým gólmanem. Avšak zanedlouho musela Olomouc čelit brněnské přesile pěti proti třem. Kometa se do hostující brány tlačila, ale gól nevstřelila. Za krátko hráli domácí další přesilovku, ve které ale paradoxně skórovali hosté. Matěj Kořenek se dostal do úniku, který zakončil střelou do horní části brány. O necelé tři minuty později zareagovali opět Brňané. O třetí trefu usiloval Střondala, který ale u tyče neprocpal kotouč do sítě a tak jej nahrál na oblouk brankoviště útočníkovi Petru Krejčímu, který tak zpečetil svůj hattrick v zápase. Poslední tečku zařídil Lukáš Frydrych, který se po pravém křídle přemístil do pásma a poslal puk po zemi do brány.

OHLASY

Jan Zachrla: Konečně se nám podařilo protrhnout střeleckou smůlu. V Třinci jsme odehráli parádní dvě třetiny, ve Vítkovicích jsme hráli dobře celý zápas, ale bez gólového efektu. Až Proti Olomouci se dostavilo to, co jsme očekávali. Kluci předvedli dobrý výkon a zaslouženě bereme tři body, které jsme už potřebovali.