Report ze zápasu HAV vs. OLO (2:1)

AZ Heimstaden Havířov

logo

2:1p

(0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

V první třetině byl k vidění bojovný hokej, příliš krásy nám ani jeden z týmů nenabídl. Přesto si oba celky nějaké šance vytvořily, ale narážely na výborné gólmany. V největší z nich byl ve druhé minutě hostující Skopal, který se dostal sám před Matouška, ale ani nadvakrát jej nepřekonal. Pak si oba celky mohly zahrát přesilové hry, ale ani jeden z nich této výhody nevyužil.

V desáté minutě se mohl prosadit domácí Urban, jenže ani dva pokusy mu nestačily na to, aby překonal Schejbala. Hra se pak přiostřovala, po jednom ze zákroku u hrazení museli z ledu pomoci domácímu hráči spoluhráči a lékař. Rozhodčí tento faul potrestali dvou minutovým trestem. Ani ten však domácí nepotrestali, a protože nevyužili ani další přesilovku v závěru třetiny, bylo to po první části 0:0.

Do druhé třetiny si domácí přenesli zbytek přesilovky z první dvacetiminutovky, ale ani tentokrát faul Olomouce nepotrestali. Početní výhody nešly ani jednomu týmu a na první gól jsme si museli počkat až do 29. minuty, kdy domácí Lukáš Juhász sebral odražený puk a v situaci dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe. To se mu vyplatilo, protže jeho rána se od horní tyče odrazila do sítě. Schejbal neměl šanci tento puk chytit.

Ve druhé polovině prostřední části byl k vidění boj, Olomouc hrále velmi tvrdě a v závěru třetiny si dokázala vypracovat i velmi dobré šance. Jenže všichni hráči z Hané si vylámali zuby na Matouškovi, případně netrefili branku, jako Aulehla ve 38. minutě. Po dvou třetinách tedy domácí vedli 1:0.

Hned na začátku třetí třetiny mohli hosté vyrovnat, když Podlaha vyslal bombu z pravé strany, Matoušek puk vyrazil jen ke Skopalovi, ale ten netrefil odkrytou branku. V dalším průběhu třetiny se střídavě do šancí dostávaly oba týmy, ale narážely na výborné brankáře.

Když už to vypadalo, že Havířov vyhraje nejtěsnějším možným rozdílem, přišlo vyrovnání. Psala se 57. minuta, když se Josef Podlaha dostal před Matouška a přesně mířenou ranou příklepem vymetl pravý horní roh branky Havířova. V samém závěru třetiny si ještě málem vzal AZet vítězství zpět, když Schejbalovi vypadl puk z lapačky po Ševěčkově ráně. Ale nikdo jej nedokázal dostat do sítě a zápas šel do prodloužení.

V prodloužení se hrálo tři na tři, ale tolik šancí k vidění nebylo. Hosté vystřelili jen jednou a domácí AZet se velkou dávkou štěstí dostal k jediné střele, ze které dal šťastný gól Michal Janeček. Jak se celá akce seběhla? Olomoucký Skopal šlápl na puk, nešťastně jej přikopl před branku, kde stáli domácí Kuchař s Janečekem. Druhý jmenovaný pak procedil puk zkrz Schejbalovu lapačku do sítě. AZet tak získal bod navíc za výhru 2:1.

OHLASY

Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Jsme spokojeni se ziskem dvou bodů, ale už ne tolik s předvedenou hrou. První třetinu jsme vůbec neodehráli dobře, věděli jsme, že soupeř přijede jen s pěti obránci a chtěli toho využít, ale nedostali jsme se do tlaku. Naštěstí se nám povedlo jít ve druhé třetině po individuální akci do vedení, ale zase ve třetí třetině jsme po sérii individuálních selhání za sebou dostali gól na 1:1. Remíza zápasu slušela, i když pro diváky to nebyla nijak pěkná podívaná. Jsme moc rádi za druhý bod za výhru v prodloužení. Máme hodně zraněných a nemocných hráčů, bohužel nám zase další marodi přibyli. Doufám, že se dají brzy dohromady a tým se ustálí.