Report ze zápasu OLO vs. VSE (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2p

(1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

logo

VHK Vsetín

Už v šesté minutě měli Kohouti velké štěstí, když vyhozený kotouč vyjel Schejbal rozehrát až před brankoviště. Před jedním z rychlonohých dotírajících hostujících hráčů ale raději ještě rychle odehrál puk vracející se Dajčar. Během necelé půlminuty nato se Olomoučtí radovali z prvního gólu. Před vsetínskou klecí se usadila produktivní trojice Podlaha, Pěcha a Skopal a Josef Podlaha poslal Kohouty do vedení.

O pár minut později měli Hanáci velké štěstí znovu, když Schejbal přišel za branku o hůl a Vsetínští tak mohli srovnat krok. To se jim ale nepovedlo. Ve třinácté minutě mohl u pravé tyčky doklepnout puk za Sachrova záda Kret, po kotouči se ale natahoval marně. Na druhé straně to, také u pravé tyčky, zkoušel Půček, z těsné blízkosti ale domácího brankáře nepřekonal.

Chvíli před koncem první třetiny prosprintoval do útoku Lobodowski, kterému však v rozhodující chvíli sebral puk těsně před hokejkou vracející se Kořenek. Na začátku druhé části se ale ze srovnání radovali hosté, když Daniel Klimek zamířil přesně mezi vyrážečku a beton Schejbala. Dvě minuty před druhou přestávkou se měnilo skóre na světelných tabulích hned dvakrát. Nejprve vrátil náskok Olomouckým kapitán Martin Pěcha, který se dobře zorientoval před vsetínskou brankou a dorážkou poslal puk k bližší tyči, o půl minuty později znovu srovnal krok Michal Matiaško, který využil rychlého protiútoku a mířil přesně.

Ve třicáté deváté minutě mohl poslat Kohouty znovu do vedení Kořenek, proti jeho rychlé střele ale Sachr včas roztáhl betony. Protože třetí třetina rozuzlení vyrovnaného utkání nepřinesla, muselo o vítězi rozhodnout prodloužení. Už na jeho začátku zkoušel své štěstí Podlaha, který ale mířil jen těsně mimo pravý horní růžek. O necelé dvě minuty později se ale Josef Podlaha přece jen dočkal a svým druhým gólem v utkání rozhodl o tom, že Olomouci připadnou dva důležité body.