Report ze zápasu OLO vs. KOM (6:2)

HC Olomouc

logo

6:2

(1:1, 3:0, 2:1)

logo

HC Kometa Brno

Už v první minutě se otevřela dvířka na trestnou, a to pro brněnského Čejku. Domácí dlouho neváhali, když na modré napřáhl Vítězslav Beutl a poslal puk přímo do Huzlíkovy svatyně. V polovině první třetiny našel dobrou přihrávkou přes střední pásmo Macuh najetého Beiera, olomoucké levé křídlo si puk stáhlo ještě blíž k bráně hostů, nemělo už ale dost prostoru na zakončení.

Do rychlého protiútoku se poté dostali Hasoň a Trnka. Prvně jmenovaný poslal z levého kruhu přihrávku Trnkovi před odkrytou branku, brněnský útočník ale minul. O pět minut a pár vteřin později se však Kometa radovala z vyrovnávacího gólu, když přesně ke vzdálenější tyči mířil Kratochvíl.

Pak ale přišla pro Kometu ledová sprcha. Jeklič sice na brněnského brankáře střelou z dolní hranice levého kruhu vyzrát nedokázal, jeho zaváhání ale napravil Miroslav Kuba, o půl minuty později dorazil puk kolem levé tyčky za Huzlíkova záda Jan Beier. Olomoucká osmadevadesátka to o chvíli později zkoušela znovu. Střelou už v pádu si ale Kuba na hostujícího brankáře nepřišel.

I napodruhé pak Kohouti ukázali, že už jim podstata přesilové hry není cizí. Rok Macuh se dlouho nerozmýšlel a poslal puk přímo pod břevno brněnské branky. V jednačtyřicáté minutě mohla snížit gólové manko Kometa, po Trnkově střele totiž prošel puk brankovištěm a Pospíšil jej vyrazil jen špičkou hole. Ve 46. minutě se měnilo skóre na světelných tabulích znovu dvakrát, tentokrát ale přibývaly góly na obou stranách.

Za Kohouty se nejprve prosadil nejnovější člen olomoucké kabiny Pavel Tomaník, kterému navíc nahrával jeho bývalý spoluhráč z Přerova Denis Šťastný. O dvacet sedm vteřin později však reagovala Kometa dalším gólem, když se ke slovu znovu dostal střelec první branky modrobílého týmu Kratochvíl.

Na začátku třetí třetiny se Čejka s pukem obtočil kolem olomoucké branky a nahodil puk do brankoviště mezi několik hráčů. Pospíšil ale stihl kotouč u pravé tyčky vyrazit špičkou hole. Jen dvě vteřiny před koncem se znovu a naposledy v utkání rozvlnila síť za Huzlíkem, když svůj druhý gól přidal Miroslav Kuba.