Report ze zápasu HBR vs. OLO (0:6)

BK Havlíčkův Brod

logo

0:6

(0:1, 0:3, 0:2)

logo

HC Olomouc

Na začátku zápasu nevěděli soupeři, co od sebe očekávat. První příležitost dostali Olomoučtí při přesilové hře, kterou se jim ale nepovedlo zužitkovat. Hostující tým se ale dostal do lepšího tempa a ve čtrnácté minutě se poprvé prosadil. Podlaha hezkou přihrávkou za obranu vysunul Miroslava Skopala, který pak zblízka nedal Blažkovi šanci. Do konce úvodní části mohl zavěsit ještě Palinek, ale jeho sólo si maskovaný muž Bruslařů pohlídal. Obecně nebyla první perioda příliš bohatá na střely, gólman Mory musel likvidovat pouhé tři pokusy hostitelů.

Na vývoj zápasu měl největší vliv start do druhého dějství. Po necelých pěti minutách hry se po pěkné kombinaci Palinka s Holišem opřel před Blažkem do kotouče Jan Janečko a jeho rána se zatřepetala v síti. Chviličku nato lovil Blažek třetí kotouč zpoza svých zad po sjetí Miroslava Skopala, jenž pak z mírného úhlu zaťal svůj druhý políček v tomto střetnutí. V půlce třetiny mohli Bruslaři snížit, ale Schejbal nadvakrát zkazil radost Polákovi a Veverka pak trefil tyčku. Jenže domácí tým z tlaku branku nevytěžil a v závěru třetiny inkasoval z hole Jana Janečka, který po výborně sehrané přesilovkové kombinaci využil přesilovku.

Krátce poté, co závěrečné dějství začalo psát historii se do ní neblaze zapsal Lachman, který za nesportovní chování inkasoval trest ve hře. Hanáci dlouho přesilovku využili hned zkraje. Martin Pěcha se po Skopalově rozehrávce protlačil mezi dvojicí bránících hráčů a jeho zakončení na vyrážečku slavilo úspěch. Ani ne deset vteřin po uplynutí dlouhé početní převahy si zprava sjel k brance Miroslav Skopal a po zakončení z úhlu zacinkala v olomoucké kasičce platba za hattrick. Celek z Kotliny ale nic nezabalil a snažil se alespoň o čestný zásah. Z jejich náporu ale vzešla jen tyčka. V závěru střetnutí se pak po zákroku na olomouckého hráče strhla hromadná potyčka, v níž byli nejaktivnější Podlaha s Krejčím, a trestné lavice praskaly ve švech. Kohouti si v posledních minutkách pohlídali čisté konto a uštědřili domácím na úvod nadstavby vysokou porážku.