Report ze zápasu OLO vs. MBL (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(2:0, 3:1, 0:2)

logo

BK Mladá Boleslav

Hned na úvod zápasu dostala Mladá Boleslav možnost přesilové hry, v níž zkusil od modré nahazovat Foerster, ale jeho spoluhráči tečovali puk pouze mimo branku. I v dalším průběhu hosté zkoušeli clonit a tečovat před brankářem domácích, Galuška si však s jejich pokusy poradil. Olomouc se své první větší šance dočkala v sedmé minutě, když od modré střílel Rutar a před bránou doráželi dva jeho spoluhráči, Haas však svůj tým podržel.

Největší šanci první třetiny si připsali domácí v desáté minutě, když se Skopal dostal sám před Haase a nabízel se mu ještě Paťava, olomoucký útočník však vzal akci na sebe a boleslavský brankář si s jeho střelou poradil. V polovině třinácté minuty se hostům nabídlo přečíslení 2 na 1, přihrávka na najíždějícího Havelku se však odrazila o brusle domácího hráče.

Skóre se poprvé měnilo o osmdesát vteřin později, když z buly v obranném pásmu vyrazil dopředu Josef Podlaha a přesnou střelou poslal Kohouty do vedení. Přesně o dvě minuty později navýšil na rozdíl dvou branek Miroslav Skopal, který vypíchl puk v útočném pásmu a rychlou střelou poslal puk do sítě.

Druhou třetinu Boleslav začínala v početní výhodě, kterou mohl zužitkovat tečující Foerster, Galuška mu ale do cesty postavil svůj beton. Na druhé straně mohli udeřit domácí, když Skopal hledal před brankou Podlahu. Ten promáchl, ale puk se dostal k Paťavovi a ten mohl střílet. Puk se ještě odrazil zpět k jeho spoluhráčům, ale ti se nedokázali včas zorientovat a využít zpola odkryté klece hostů.

Následovala přesilová hra domácích, s níž si však Kohouti neporadili vůbec dobře, naopak Mladá Boleslav svého soupeře zamkla v jeho pásmu i v početní nevýhodě, branky se ale nedočkala. Ta přišla až ve 32. minutě, když Kučera zachytil rozehrávku domácích, nabídl puk Peteru Novákovi a ten střelou do šibenice vrátil svůj tým do hry.

Vyrovnat mohl o chvíli později Havelka, ale než se dostal k dorážce do odkryté brány, domácí mu vypíchli puk. Ve 34. minutě domácího brankáře pořádně vystrašil Dajčar, o jehož brusle se odrazila přihrávka přímo na branku, Galuška ale včas zasáhl. O dvě minuty později šli naopak domácí zpět do dvoubrankového vedení, když David Kalač zpracoval na útočné modré čáře těžkou přihrávku, a jelikož byl proti dvěma obráncům sám, vystřelil na levou tyč, kolem níž puk prolétl do sítě. O necelé tři minuty později navíc hostům unikl Josef Podlaha, který rovněž zamířil přesně a zvýšil už na 4:1. Gólový účet druhé třetiny pak završil Daniel Paťava, který zůstal naprosto osamocen mezi kruhy a poslal domácí do pohodlného čtyřbrankového vedení.

Do poslední třetiny šla Boleslav s jasným cílem utkání zdramatizovat a to se jí také podařilo. Nejprve ve 46. minutě Dvořák zavezl puk do pásma a přenechal ho Hynku Havelkovi, jenž střelou k pravé tyči snížil na rozdíl dvou branek. O tři minuty později se Jirásek pokusil vyslat Petra Foerstera do samostatného úniku, což se mu sice nepodařilo, mladoboleslavský útočník ale situaci jeden na jednoho vyřešil přesnou střelou do pravého horního rohu.

Kohouti měli jen o pár vteřin později šanci na rychlou odpověď, když se puk odrazil k Bahounkovi číhajícímu mezi kruhy, Haas však jeho pokus vykryl a udržel svůj tým ve hře. Ve zbytku utkání však Kohouti zavřeli obranu, a ačkoliv hosté hráli více na puku, jen s obtížemi si hledali střelecké pozice, nebo se aspoň dostávali přes střední pásmo. Utkání tak skončilo, vítězstvím domácích, kteří si zaslouženě připisují tři body do tabulky.