Report ze zápasu OLO vs. KLA (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(0:2, 1:1, 2:1)

logo

Rytíři Kladno

V šesté minutě byli blízko otevření skóre domácí, když se před kladenským brankářem snažil dostrkat puk za čáru Kořenek. Aktivní olomoucká jednadvacítka ale kotouč za Jirouška neprocedila. Z první branky se ale nakonec radovali hosté, když se před olomouckou svatyní nejrychleji zorientoval Šimon Jelínek a vypadnutý puk rychle poslal pod horní tyč Schejbalovy svatyně.

Rytíři pak ustáli první oslabení a čtyři minuty po první brance se radovali z navýšení náskoku, když přesně k bližší tyči mířil Jan Kvapil. O chvíli později zkusil nachytat Schejbala Müller, olomoucký brankář ale proti střele téměř z nulového úhlu včas sklapl betony a přerušil hru.

V sedmnácté minutě prokličkoval až před Jirouška Kořenek, v rozhodující chvíli mu ale puk uskočil z hole. V těsném závěru první třetiny Olomoučtí trochu zaspali a až před Schejbala se protáhl Filip. Ten se ještě snažil domácího strážce svatyně rozhýbat, Schejbal se ale zmást nenechal a u pravé tyče zkrotil puk mezi betony.

Na začátku druhé části se Kohouti radovali ze snížení náskoku. Olomoučtí se v přesilovce usadili před Jirouškem a po střele Martina Pěchy se puk odrazil tak šikovně, že skončil až za zády kladenského brankáře a u vzdálenější tyče.

Ve dvacáté deváté minutě se nejprve až před olomouckou svatyni dostal Ondřej Bláha, který ještě střelou přes bránícího padajícího hráče vyprášil Schejbalovy betony, z rychlého protiútoku pak mohl těžit Štefka. Proti střele z hranice pravého kruhu ale vytáhl Jiroušek efektní zákrok lapačkou.

Chvíli po polovině utkání ohrožoval olomouckou branku druhý z Bláhů, a to Martin, bekhendovou střelou z pravé strany ale trefil jen chrániče domácího brankáře. O minutu a půl později se navíc z dalšího gólu radovali hosté, když kotouč za Schejbala doklepl Adam Penc. Na začátku třetí části ale Olomoučtí znovu snižovali, a to znovu v přesilovce, když po pár hezkých přihrávkách prostřelil Jirouška znovu kapitán Martin Pěcha.

Čtyřicátá šestá minuta přinesla pořádně horké chvilky před olomouckou brankou. Nejprve domácí trochu zapomněli na Martina Bláhu, který se dostal do samostatného úniku, z těsné blízkosti ale trefil jen chrániče Schejbala, o chvíli později zkoušel vyzrát na domácího brankáře Rendula, Schejbal mu ale puk vyrazil.

O chvíli později se Kladno radovalo z další branky, když přesně mezi tři tyče mířil Václav Veber. Pár minut před koncem Kohouti přidali další gól, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou Martin Pěcha, a zkompletoval tak hattrick. Na srovnání už ale čas nezbyl.