Report ze zápasu CHM vs. OLO (4:2)

Piráti Chomutov

logo

4:2

(2:1, 2:0, 0:1)

logo

HC Olomouc

První gól nové sezóny inkasovali Kohouti už po minutě a 46 vteřinách od úvodního hvizdu prvního zápasu. Jednalo se o přesilovou hru, při které Michal Vondrka našel mezi kruhy volného Michala Poletína, když si chomutovský útočník zpracoval puk a následně propálil Branislava Konráda. Chvíli potom se ukázal mrštný útočník Jakub Lauko, který se prosmýkl po pravé straně, leč jeho tečovaný pokus nakonec s trochou štěstí vyrazil olomoucký brankář nad klec. V šesté minutě našel Jaroslav Mrázek u levé tyče olomoucké brány Bretta Flemminga, ten ovšem puk nenamířil přesně.

Ve dvanácté minutě se prosadili také hosté. Při závěru přesilové hry vyslal svou dělovku od modré čáry Tomáš Houdek, jež prolétla až do sítě, protože Ján Laco měl zacloněný výhled. Nicméně už po necelé minutě se domácí radovali podruhé. Nahození Jaroslava Mrázka od modré čáry tečoval Roman Chlouba přesně mezi betony Konráda. Ten dokázal kotouč zpomalit, ale brance zabránit nedokázal. V sedmnácté minutě se u levé tyče s kotoučem objevil Michal Poletín po pasu Alexe Rašnera, nicméně odkrytou klec minul.

V úvodu druhé části si Hanáci vypracovali další velkou příležitost, když Knotek zakončoval puk směrem na odkrytou klec. Puk však skončil nad svatyní domácích. Ve 28. minutě se podél pravého mantinelu probíjel Michal Vondrka. Poté se kotouč snažil nahrnout do klece Kohoutů, ale Branislav Konrád vystrčenou hokejkou nadzvedl puk těsně nad horní tyčku. Skvělou přihrávkou přes celé hřiště poslal Tomáš Slovák v 31. minutě do úniku Romana Chloubu, jenž mezi betony Konráda nepřekvapil.

Dva na jednoho se hnali ve 33. minutě Jakub Sklenář a Vladimír Růžička. Druhý jmenovaný se poté ocitl s pukem sám před olomouckým gólmanem a střelou k levé tyči rozjásal domácí publikum potřetí. Minutu na to v SD Aréně zvonila tyč, když z levého kruhu vypálil Miroslav Holec. Uběhla další minuta a domácí diváci se radovali počtvrté, když na levé straně z prostoru pro vhazování téměř chirurgicky přesnou střelou trefil Roman Chlouba pravý horní roh olomoucké svatyně. Podruhé se rozezvonila tyč Lacovi branky v 38. minutě, když z pravé strany pálil Petr Strapáč.

V přesilové hře, když probíhala 44. minuta, pálil z pravého kruhu Vojtěch Tomeček, jenž mířil do protipohybu gólmana mimo branku. Po dvou minutách to v Chomutově opět zašumělo. Po pasu od Ivana Humla se v mezikruží k zakončení dostal Michal Vondrka, ovšem jeho příležitost ztlumily betony brankáře olomouckého celku. Ve 47. minutě se před domácím strážcem klece zjevil Petr Strapáč, nicméně Laco jeho střelu mezi nohy zlikvidoval.

V 54. minutě se olomoucký celek dostal do početní výhody. Tu využili už po dvaceti vteřinách, když Vilém Burian sám z prostoru mezi kruhy rozvlnil síť pirátské branky ránou do pravé šibenice. Dvě zajímavé bomby si Olomoučtí připravili také v 57. minutě, proti nim se však brankář Pirátů dvakrát vyznamenal rozklekem. Nemohoucnost v olomouckém zakončení tak pokračovala i nadále, skóre se už nepohnulo – Olomouc úvodní duel nové sezóny prohrála 2:4.