Report ze zápasu MBL vs. OLO (4:3)

BK Mladá Boleslav

logo

4:3p

(2:1, 1:2, 0:0 – 1:0)

logo

HC Olomouc

Boleslav chtěla navázat na nedělní výhru ze Zlína a to se jí během prvních dvou minut podařilo doslova na jedničku, i když ze začátku byla aktivnější Olomouc. Jenže Bruslaři chvilkový nápor olomoucké Mory ustáli a hned z prvního útoku se po 70 vteřinách hry prosadil Tomáš Knotek, který zametl kotouč za Konráda. Po půlminutě se ale mladoboleslavská hala rozjásala podruhé. Lukáš Pabiška perfektně našel volného Tomáše Urbana, který poslal Konrádovi kotouč mezi vyrážečku a beton.

Olomouc byla hodnou chvíli zaskočená, takový vstup do utkání rozhodně nečekala. Po chvíli se však oklepala a nepříjemně dotírala. Laš od mantinelu našel Hermana, který ihned vypálil a Maxwell i se štěstím kotouč vytěsnil. Na druhé straně se opět dařilo Pabiškovi s Urbanem, ale boleslavský čahoun jen těsně minul Konrádovu bránu. Pak z ničeho nic udeřila Olomouc. Jakub Galvas nahazoval od modré čáry a Aleš Jergl kotouč těsně před Maxwellem protečoval k pravé tyči. Prakticky z protiútoku našel Klepiš svou přihrávkou ze středního pásma úplně volného Vojtěcha Němce, ale ten Konráda nepropálil. V závěru to zkoušeli ještě hosté, v pěkné šanci si sjížděli ve třech proti dvěma, ale střela Františka Skladaného do brány neprošla.

Hosté přišli po přestávce jako vyměnění. Hned na začátku druhé třetiny mohl vyrovnat Herman, ke kterému se odrazil kotouč, ten na nic nečekal a vyrazil směr boleslavská brána, jeho pokus však skončil mimo tři tyče. O několik minut později už se ale hosté z gólu radovali. Domácí tým nedokázal vyhodit kotouč z pásma, a tak se k němu dostal Ondrušek, který posunul na volného Jana Eberleho, a ten zacílil zcela přesně. Další pasáž hry byla poměrně vyrovnaná, rozhodčí nechávali hru plynout, což zatraktivnilo celé utkání, k vidění byl hokej „nahoru – dolů“.

Na začátku 29. minuty však rozhodčí hvízdl do píšťalky a poslal na trestnou hostujícího Laše za nebezpečnou hru vysokou holí. Domácí tým měl v nastalé přesilové hře dvě velké příležitosti, teprve ale až po té třetí se mohl radovat. Pabiška nahrál na Martina Procházku, který i s kapkou štěstí poslal Konrádovi kotouč podél pravé tyče do sítě. Hosté však byli v průběhu druhé třetiny mírně lepším celkem. Veškeré snažení pak korunovali Kohouti znovu vyrovnávací brankou, to když domácí museli jít za špatné střídání do čtyř. Po 49 vteřinách hry vyrovnával František Skladaný, který se po Houdkově nahození nejlépe zorientoval před bránou a Maxwellem vyražený kotouč usměrnil do sítě. Třetí třetina tak rozhodně nechávala tušit velkou hokejovou bitvu.

Oba celky vstoupily do poslední dvacetiminutovky hodně opatrně a soustředily se především na důslednou obranu. I přesto se v pěkné šanci ocitl Jakub Galvas, který ale nedokázal Maxwella nadvakrát překonat. Z protiútoku se pokoušel zakončit po přihrávce Klepiše Němeček. Časem pak působila Olomouc svěžejším dojmem, naopak na straně Boleslavských se tu a tam objevovaly chyby. Ta Hanzlíkova mohla stát domácí tým i bodový zisk. Ostřížek se dostal ke kotouči, ale trefil jen boční síť domácí branky. Třetí třetina o vítězi duelu nerozhodla a na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm hned na začátku měl šanci Knotek, ale kotouč napálil jen do Konrádovy náruče. Hostující obraně dokázal utéct i Lenc, ale těsně před Konrádem jej dohnala olomoucká obrana, která mladoboleslavskému forvardovi zamezila stáhnout si kotouč pod sebe a zakončit. Důležitý zákrok si připsal proti Ostřížkově tutovce Maxwell a hned z protiútoku rozhodla úterní duel Boleslav. Němec s Klepišem rozebrali soupeřovu obranu a Vojtěch Němec zametl kotouč do prázdné klece. Domácí Bruslaři tak z velice vyrovnané bitvy nakonec berou důležité dva body a nový trenér Kýhos si tak připisuje i druhou výhru ve svém novém působišti.