Report ze zápasu PLZ vs. OLO (6:0)

HC Škoda Plzeň

logo

6:0

(1:0, 4:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Utkání odšpuntoval šancí na brankovišti Kracík v přesilové hře, z otočky ale jeho pokus na lapačku Konrád vytěsnil. Vzápětí se již diváci v Home Monitoring Aréně radovat mohli. David Sklenička dostal příliš mnoho prostoru u pravé tyče a nadvakrát procpal touš za čáru. Navýšit náskok Plzně mohl Indrák, který vlétl do pásma podél pravého mantinelu, vybruslil si mezi kruhy, ovšem gólman Olomouce zasáhl betonem. V palebné pozici se ocitl na levém kruhu také Jones, dělovou ranou však minul zařízení. Tisíciprocentní šanci měl na holi i Denis Kindl, na brankovišti však jeho střelu pod víko dokonalým zákrokem vytěsnil Konrád. Potrestat mohl domácí Holec, který pláchl do trháku, z pravé strany si na Svobodu pokusem na vzdálenější tyč nepřišel. Ještě před přestávkou se o snížení z levého kruhu pokusil i Ostřížek, pokus pod břevno byl vytěsněn mužem s maskou Západočechů.

Úvod prostřední části se nesl ve znamení premiérové extraligové trefy. Lukáš Kaňák na modré udělal park kroků směr brána a parádní trefou zamířil přesně k pravé tyči. Vzápětí mohl snížit z mezikruží Knotek, bekhendem Svobodu nepřekonal. Za nedlouho poté se mezi kruhy zjevil osamocený Kracík, který se neunáhlil, přihrál ještě k pravé tyči, kde Miroslav Indrák zakončil do prázdné a vyhnal Konráda z branky. Ten tak v letošní sezóně na západě Čech inkasoval za necelých devadesát minut hry třináct gólů. Faltra přivítal v brance dělovkou z pravé strany od modré Jones, lapačka gólmana Olomouce byla na místě. Z první se po křižné příhře opřel do puku i Gulaš, ani on skórem nepohnul. Pak ale již přišla kapitulace. David Stach vzal na sebe přečíslení dva na jednoho a dokonale vymetl bližší horní růžek. Před druhou sirénou ještě modrobílí splnili svým fanouškům prosbu o bůra, když milimetrovou příhru od modré od pravého mantinelu přetavil v pátý gól u levé tyče Miroslav Indrák.

Poslední část načal pokusem z mezikruží Stach, Faltr vytěsnil černý nesmysl mimo. Svoboda se na druhé straně vyznamenal dvěma skvostnými zákroky, když ze stejné pozice nadvakrát neuspěl Laš. Zuby si na plzeňském mágovi vylámal i Káňa, který neuspěl dorážkou u levé tyče. Za domácí odpověděl z levé strany z vrcholu kruhu Kindl, Faltr povolal do zbraně lapačku. S další šancí přispěchali Hanáci, když z mezikruží i v oslabení neuspěl ranou z první Burian. Pak se již skóre měnilo. Hosté propadli ve středním pásmu, do trháku se hnal Ondřej Kratěna, který rychlou kličkou zakončil mezi betony Faltra. Zbytek utkání se nesl za velkého aplausu domácích fanoušků.

OHLASY

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Narazili jsme na dalšího nepříjemného soupeře, museli jsme se na ně hodně připravit, jsou silní v defenzivě. Po dobrém napadání čtvrté lajny jsme vstřelili vedoucí gól, to nás do přestávky hodně uklidnilo, potom už to bylo dobré. Ve druhé třetině jsme proměnili šance a odskočili. Jsem rád, že i ve třetí třetině jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Musím ocenit Olomouc, že i za takového stavu bojovala. Muselo to být atraktivní i pro diváky. Jsem rád ještě za ten šestý gól, kluky musím pochválit.