Report ze zápasu TRN vs. OLO (1:5)

HC Dukla Trenčín

logo

1:5

(1:1, 0:2, 0:2)

logo

HC Olomouc

Olomouc začala utkání vyloučením. Už ve druhé minutě byl na trestnou lavici poslán Knotek, který se provinil podražením. Hosté si však s nabízenou přesilovou hrou nevěděli rady a Konráda příliš neohrozili. Do první větší šance se dostali až v sedmé minutě, když se Ölvecký zbavil na levém kruhu obránců a měl dobrou šanci na zakončení. Jeho střela ale minula bránu. Následovalo několik šancí na obou stranách. Do jedné z nich se dostala i nejnovější olomoucká posila Dujsík, úspěšný však byl až Peter Ölvecký v desáté minutě, který poslal svůj tým do vedení.

Dukla ovšem o několik okamžiků později nabídla Olomouci šanci na vyrovnání. Ve dvanácté minutě byl vyloučen Hudec a Kohouti pět vteřin před vypršením jeho trestu vstřelila vyrovnávací gól. Tomáš Houdek si připravil puk na modré a využil toho, že Valent neviděl nic přes bránící hráče. V závěrečné částí úvodní dvacetiminutovky si šel odpykat dvouminutový trest za držení Herman, slovenský tým však nabízenou přesilovou hru nevyužil.

Prostřední část začal aktivněji tým hostů. Dva olomoučtí hokejisté se dostali do pásma hostů. Ani Sundher, ani následně dorážející Škurek ale Valenta nepřekonali. Právě domácí gólman byl tím, který držel svůj celek v následujících minutách nad vodou. Kohouti si totiž vytvořili tlak a na slovenského maskovaného muže posílali jednu střelu za druhou. Ve třiatřicáté minutě už však i on kapituloval. Střelu Jergla z pravého kruhu sice Valent vyrazil, na dorážku olomouckého kapitána Martina Vyrůbalíka už byl však krátký.

O necelé čtyři minuty mohla trenčínská Dukla vyrovnat. Za podražení byl opět vyloučen Knotek, domácí hokejisté si ale nebyli schopni vytvořit pořádnou šanci. Byla to naopak Olomouc, která se radovala. Ve vlastním oslabení se prosadil Miroslav Holec, který překonal Valenta střelou z pravého kruhu. Do závěrečné části tak domácí vstupovali s dvoubrankovým mankem.

Třetí část začali Hanáci nejlépe jak mohli, tedy gólem. Neuplynulo ani sto dvacet sekund a Jan Knotek navýšil vedení Kohoutů přesnou střelou do pravého horního rohu. A o necelých deset minut později se domácí radovali znovu. Nejprve prověřil pozornost Valenta Houdek, jeho střelu ale slovenský gólman ještě vyrazil. Naneštěstí pro něj přímo před branou stojícího Františka Skladaného, který využil odkryté svatyně a neměl problém se zakončením.

Závěrečné minuty úterního střetnutí už příliš zajímavého nenabídly. Olomouc si udržela vedení až do závěrečného hvizdu. Po vzájemné dohodě obou týmů následovalo pětiminutové prodloužení tři na tři, kde se dvakrát prosadili hráči Trenčína, nejprve Varga a poté Sojčík. Oba celky si vyzkoušely také nájezdy, ve kterých se prosadil pouze domácí Varga.