Report ze zápasu OLO vs. KOU (3:1)

HC Olomouc

logo

3:1

(1:0, 1:1, 1:0)

logo

HCM Warrior Brno

Ani odveta s brněnským Warriorem nebyla od prvních minut jednoznačnou záležitostí. V osmé minutě však měli Kohouti hodně blízko k první brance, když se před Kašparem snažilo dostrkat puk za brněnského brankáře hned několik domácích. Hostující brankář ale udržel puk před brankovou čárou. O chvíli později pak na modré napřáhl Vosátko, přes bránící hráče ale trefil jen připraveného Kašpara.

Necelých sedm minut před koncem první dvacetiminutovky se z první branky radovali Kohouti, když se v přesilové hře dostal ke střele Matěj Kořenek a mířil přesně. Ještě v posledních vteřinách první třetiny se sám až před Hasalu dostal Hubáček, stáhl si puk z hranice pravého kruhu před olomouckého brankáře, naznačil střelu a hledal skulinku v Hasalově výstroji. Domácí strážce svatyně jeho pokus ale dobře přečetl.

Druhá perioda začala ve svižném tempu. Nejprve se sám na Hasalu hnal Borot, tomu ale olomoucký brankář v rozhodujícím momentu vypíchl kotouč. Poté na druhé straně našel Štědrý volného Lišku, ten však trefil jen přesouvajícího se brankáře. O chvíli později ale Hanáci vedli o dvě branky, když se puk dostal na modrou čáru k Davidu Vosátkovi, který Kašparovi nedal šanci.

V polovině utkání pláchl brněnské obraně Kořenek a z levého kruhu střílel, mířil ale hodně mimo. O chvíli později ale Warrior ještě zdramatizoval utkání, když se po pár přihrávkách dostal puk na pravou stranu k aktivnímu Oskaru Hubáčkovi, a ten snížil náskok Olomouce na jedinou branku.

Kohouti se rychle snažili odpovědět, Štefkovi se ale z pravé strany přes padajícího bránícího hráče už nepodařilo puk nasměrovat přesně tam, kam chtěl. O chvíli později se olomoucká jedenáctka prohnala do útoku s Kalačem, prvně jmenovaný ale po přihrávce od Kalače trefil jen přesouvajícího se Kašpara.

Navýšit vedení domácích pak mohl z trestného střílení Indrák, letošní posila Kohoutů však trefila jen výstroj hostujícího gólmana. Naopak před Hasalou pak bylo po špatné rozehrávce Hanáků pořádně horko a domácí měli velké štěstí, že některá z dorážek neskončila gólem. V závěru zápasu pak Warrior vsadil všechno na jednu kartu a zkusil to bez brankáře, risk hostů ale potrestal Daniel Paťava třetí brankou Olomouce, a pojistil tak Kohoutům tři body.