Report ze zápasu KOM vs. OLO (5:3)

HC Kometa Brno

logo

5:3

(0:1, 3:0, 2:2)

logo

HC Olomouc

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, což vyústilo ve faul Kořenka a přesilovku Komety. V té se puku ujal Matěj Svoboda, jeho střela ovšem pouze orazítkovala tyč Hasalovy brány. Počáteční tlak brněnských hokejistů nakonec skončil první brankou tohoto utkání, ovšem na druhou stranu. Vše začalo, když si do samostatného úniku sjel Kořenek. Jeho pokus ještě úspěšný nebyl, ovšem když se ke kotouči dostal po přihrávce Madera David Kalač, lovil Pleticha puk zpoza svých zad. Šanci vyrovnat měl po přihrávce Pláška opět Matěj Svoboda, ten ovšem nedokázal včas zpracovat puk. Poté mohl srovnat kapitán domácích Vojtěch Kadlic, ten ale při samostatném úniku nepřekonal olomouckého brankáře. Ačkoli byli domácí v první části aktivnější, z vedení se zatím mohli radovat hosté.

Druhá perioda byla na góly početnější. Hned po 47 sekundách bylo srovnáno, když se v chumlu před ránou nejrychleji zorientoval Matěj Svoboda, který nahrál Karlu Pláškovi. Ten pak bez větších problémů umístil puk za Hasalu. O deset minut později už se domácí ujali vedení, když ihned po vhazování nahrál Střondala na modrou Vašíčkovi, jehož střelu až do brány protečoval Matěj Svoboda. Ve 36. minutě už byl náskok Brněnských dvougólový, když po Gajarského střele a Minárikově nahrávce dorážel do odkryté brány Michal Kunc. Zoufalství hostů ve druhé třetině korunovalo desetiminutové vyloučení Petra Bahounka za nesportovní chování.

Třetí třetina začala obdobně jako ta druhá gólem brněnské Komety. Do úniku tři na jednoho se dostali Matěj Svoboda, Vojtěch Střondala a Karel Plášek, z nichž poslední jmenovaný na druhý pokus překonal brankáře Hasalu. Následně se ke slovu dostali opět hosté, když domácího brankáře Filipa Pletichu překonal olomoucký David Vosátko. Radost hostů ze snížení ovšem netrvala ani minutu, když se v brankovišti nejlépe a nejrychleji zorientoval Matěj Svoboda. Olomoučtí měli šanci zvrátit výsledek zápasu, když měli po faulech Sedláčka, Vašíčka a Střondaly k dispozici hned dvě dvojnásobné přesilové hry. Tu druhou nakonec využili, když z mezikruží prostřelil Pletichu podruhé v zápase David Kalač. Radost fanoušků z jasného vítězství ještě v závěru zápasu znásobil Daniel Kowalczyk, který v pěstním souboji porazil olomouckého Madera. Brněnský celek si tak upevnil svoji pozici na třetím místě v tabulce, zatímco ten olomoucký ztrácí pět bodů právě na Kometu.

OHLASY

Roman Meluzín: Bylo to težké utkání. Olomoučtí měli výborný pohyb, dohrávali nás v osobních soubojích. Pak se nám podařilo vytvořit si tříbrankový náskok. Ke konci jsme polevili, dali jsme soupeři šanci s výsledkem něco udělat, naštěstí jsme si ale náskok uhlídali.