Report ze zápasu OLO vs. SPA (2:5)

HC Olomouc

logo

2:5

(0:0, 0:1, 2:4)

logo

HC Sparta Praha

Hra obou celků se od začátku odehrávala především ve středním pásmu, ani jeden z nich se nedokázal na delší čas udržet v útočném pásmu. První výhodnější pozici k tomuto měli Sparťané po vyloučení Szturce, s přesilovku ale naložili prachbídně.

Olomouc měla poté také přesilovku, opticky vypadala lépe, ale Wolf se také příliš nezapotil. V polovině třetiny se v dobré šanci umístil Pěnička, ale neuspěl. Sparťané hrozili z individuálních nájezdů, ale Pšenička ani Schwamberger neuspěli.

Druhá třetina začala obrovskou šancí Sparty, která ji ale překombinovala. Zejména Schwamberger se rozhodl ignorovat prázdnou bránu a hledal ještě dalšího spoluhráče. Sparta byla v úvodu aktivnější a kromě možnosti Janků, který přestřelil horní tyčku před bránou, domácí do ničeho nepouštěla.

V polovině zápasu byla pře bránou menší šarvátka, ze které bylo současné vyloučení Macucha a Eliáš. Více prostoru na ledě vedlo k aktivnějšími hokeji a více šancím. Jednu využil Peter Eg Larsen, který si najel před Ovčařího a procedil mu puk mezi tělem a rukou. Sparta mohla okamžitě vedení navýšit, ale nikdo nedokázal dorazit volný puk za gólmana.

Na konci druhé třetiny měli domácí možnost přesilovky, ale dlouho se báli vystřelit. Po střele Spálovského sice gól nepadl, ale kvůli faulu Kropáčka šli hosté do tří. I tu ale Kohouti promarnili, navíc jim ji předělil konec třetiny. Ani na začátku třetí třetiny gól z ní nedali.

Naopak Sparťané z protiútoku vedení navýšili. Rychlou kombinaci zakončil Vojtěch Kropáček gólovou střelou z první. Na rozdíl tří gólů mohl zvýšit dvojice Kropáček Rousek, naprosto zbytečně svou akci překombinovali a zahnali se za bránu. Domácí to poté potrestali. Při krátké přesilovce vrátil Kohouty do hry před bránou neobsazený Jan Machálek. Při další olomoucké přesilovce dokonce srovnal pohotovou dorážkou bekhendem Radek Jelínek.

Olomoučtí se ale z vedení neradovali dlouho. Střelou od modré vrátil vedení Spartě Sebastian Janda. O půl minuty později po pěkné kombinaci se ještě prosadil Tomáš Fabiánek. Olomoučtí na tyto branky už nedokázali reagovat, Sparta hrála aktivně a k ničemu je nepouštěla. Její výhru definitivně stvrdil svou druhou brankou v zápase Vojtěch Kropáček.