Report ze zápasu MBL vs. OLO (2:3)

BK Mladá Boleslav

logo

2:3p

(0:2, 1:0, 1:0 – 0:1)

logo

HC Olomouc

Zápas začal poměrně svižně z obou stran. Olomouc, která v úterý porazila Jihlavu, toužila po dalších bodech. První šanci zápasu měla ale na hokejkách Boleslav, ve které se ocitl Křížek. Částečně odkrytou klec Ovčařiho brány ale minul. Proto přišel trest z řad Kohoutů. Po dobré práci Hajšmana v útočném pásmu otevřel skóre utkání Jan Machálek, který přesně zakončil k levé tyči Kroftovy brány. O necelé čtyři minuty dokonce Kohouti vedli o dvě branky, když Martin Pěcha využil dobré clony svých spoluhráčů před Kroftou a zvýšil na 2:0 a favorizovanější Boleslav byla v problémech.

Druhá třetina pokračovala v zajetých kolejích. Olomouc se nikam netlačila a podpořená dvěma góly z první periody hrála poměrně s klidem. Za to by se mohlo zdát, že Boleslav po trošku ospalejší první třetině začne trochu více hrát. To se však ze začátku třetiny bruslařskému klubu moc nedařilo. Přesně v polovině utkání mohl navýšit skóre Beier, jenže netrefil pravý roh Kroftovy klece a to byl asi zlomový okamžik. V 36. minutě totiž snížil Matěj Krejčík, který po pěkné kombinaci v přečíslení 3 na 1 nedal Ovčařimu šanci. Rázem se šlo do třetí třetiny pouze s jednogólovým rozdílem.

Třetí třetinu začali domácí početní výhodou, kterou ale nedokázali využít. Role se poté vyměnily a přesilovku hrála Olomouc, ani ta však neuspěla. Proto Boleslav opět zásluhou Matěje Krejčíka v 47. minutě srovnala. Do konce základní hrací doby se skóre nezměnilo a tak si oba celky vyzkoušely prodloužení.

Olomouc počtvrté v sezóně a nakonec potřetí vítězně, protože vteřinu před uplynutím nastaveného času dostrkal v přečíslení puk za Kroftovy záda Radek Jelínek, a tak si Mora mohla připsat důležité dva body do tabulky a pomalu se přibližuje postupové dvanáctce.