Report ze zápasu ZLN vs. OLO (4:2)

PSG Berani Zlín

logo

4:2

(2:2, 0:0, 2:0 )

logo

HC Olomouc

Po špatné rozehrávce ve vlastním pásmu si Kohouti sami přidělali trochu starostí, když až před Ovčařiho prokličkoval Fryšara a hledal skulinku ve výstroji olomouckého brankáře. Hostující obrana ale úmysly domácího útočníka dobře přečetla a dostala jej mimo ideální střeleckou pozici. Proti střele z levé strany už ale musel nováček v bráně Hanáků nastavit beton.

Hra pokračovala v rychlém tempu, Olomouc se ale do střeleckých pozic dostávala před dobrou zlínskou obranu stěží. Ani Pěchovo nahození z pravé strany tak v síti neskončilo. V páté minutě dostali možnost první přesilovky Kohouti, Paličkova vysoká střela ale skončila jen v lapačce připraveného zlínského brankáře. Pěchovu střelu z vrcholu pravého kruhu chtěl ještě dorážet Spálovský, domácí strážce svatyně byl ale připraven. Dělovka Spálovského od modré pak trefila jen bránící hráče.

Paradoxně to ale byli Zlínští, kteří se jako první radovali z gólu, a to ve vlastním oslabení. Když po pravé straně pláchl Vlastimil Hefka a poslal kotouč přesně mezi Ovčařiho paži a tyčku. Ani druhá přesilovka Hanákům na začátku nevycházela podle představ, když se až před Ovčařiho prohnal Kočica. Hostující brankář ale sklapl betony včas. V rychlém sledu pak následoval další faul domácích, kteří tak šli do tří. Ještě ve dvojnásobné přesilovce Tomaník po kombinaci se Spálovským nastřelil levou tyč zlínské branky.

V polovině první třetiny se ale Olomouc radovala ze srovnání, když Jelínkovu přesilovkovou střelu od modré doklepl za zlínského brankáře Dominik Hajšman. Šest minut před koncem úvodní dvacetiminutovky neměli Hanáci daleko k další brance, když Říčkova střela škrtla betony domácího strážce svatyně a prošla jen těsně vedle odkryté brány. O chvíli později pak Pěcha dobře našel Tomaníka, ten ale na levém kruhu promáchl. O chvíli později však stejné lajna své zaváhání napravila, když Hanáky poprvé do vedení poslal právě Pavel Tomaník.

Domácím ale netrvalo dlouho a srovnali krok, když se z rychlého protiútoku trefil Daniel Dlabaja. Hned na začátku druhé třetiny si Kohouti vytvořili tlak, Holiš ale ani nadvakrát Šimonů překonat nedokázal. Faul hostů pak mohli Ševci potrestat zhruba v polovině utkání, když Peška našel před brankou Dvořáčka, ten ale nedokázal puk procpat za přesouvajícího se Ovčařiho. Na druhou stranu pak vyrazil Kuba s Pěchou, který se ještě snažil Šimonů rozhýbat, ani on ale nenašel dost prostoru, kudy dostat puk mezi tři tyče.

Sedm minut před koncem druhé části bylo znovu horko před olomouckou brankou, když Jenáček nahodil z pravého kruhu puk na Ovčařiho a Dvořáček chtěl dorážet. Domácí útočník ale puk netrefil tak, jak si představoval. Domácí to pak zkusili v přesilovce znovu a dlouho se drželi před olomouckou brankou, ani tentokrát se jim ale početní výhodu využít nepodařilo. Pět minut před koncem se po chybné rozehrávce Zlína prohnal po pravé straně až před Šimonů Tomaník. Olomoucký forvard si ještě těsně před bránou stáhl puk k levé tyči, překonat dobře chytajícího zlínského brankáře se mu ale nepovedlo.

Hned v úvodu třetí části našel cestu před Šimonů Palička, z mezikruží ale trefil jen připraveného gólmana. O chvíli později bylo znovu pořádně horko před Šimonů, když se vyražený puk snažil za domácího gólmana dostrkat Beier. Netrvalo dlouho a Hanáci mohli znovu vést, když puk až na levý kruh vyvezl Říčka a hledal najíždějícího Hustáka. Tomu ale přihrávka moc nesedla.

Své štěstí pak zkusil Beier, ani ten ale na domácího brankáře bekhendovým blafákem z těsné blízkosti nevyzrál. Naopak Zlínští dokázali najít recept na Ovčařiho potřetí. Hanáci pak v posledních vteřinách ještě vsadili na hru bez brankáře, po nahození jednoho z domácích se ale kotouč od hokejek Hanáků odrazil až do prázdné brány.