Report ze zápasu NIT vs. OLO (8:4)

HK Nitra

logo

8:4

(1:1, 5:0, 2:3)

logo

HC Olomouc

Kohouti vstoupili do utkání velmi aktivně a už v prvních vteřinách si vytvořili tlak na branku Nitry. První lajna ale puk za domácího brankáře nedostrkala. O chvíli později zkusil své štěstí střídající Říčka, ten ale trefil jen betony připraveného Vaňa.

Oba týmy si už v prvních minutách zahrály početní výhodu. Sotva byla Nitra kompletní, vyrazil před Schejbala Adamovič, ten ale trefil jen chrániče připraveného brankáře. Pak ale znovu zaúřadovali Olomoučtí, když Beier s Markem vybojovali v rohu kluziště puk, a ten se dostal na modrou čáru k Michalu Smutnému. Nováček Kohoutů pak mířil přesně k bližší tyči Vaňovy branky.

O chvíli později se musel znovu otáčet Schejbal, když se střela od modré odrazila od jeho výstroje a dopadla těsně vedle odkryté branky. Ani napodruhé si pak nitranští hokejisté na hostujícího brankáře nepřišli, když mířili jen do betonů Schejbala. Ve dvanácté minutě se na levém kruhu dostal k puku Šramatý, mířil ale těsně vedle olomoucké branky.

Blízko ke gólu pak měli Milan Hudec s Novodomským, když prvně jmenovaný nejprve z mezikruží trefil jen připraveného olomouckého brankáře, Novodomský pak chtěl dorážet z pravé strany, ani on ale přesouvajícího se Schejbala nepřekonal. Domácí pak Hanáky znovu zatlačili a brzy se radovali z vyrovnávací branky, když na modré napřáhl Tomáš Adamovič a mířil přesně.

Už na začátku druhé třetiny se ale z druhé branky radovali domácí, když Nitru poprvé do vedení poslal Erik Gubo. Netrvalo dlouho a Nitranští vedli o dva góly. Převaha domácích pak vyvrcholila čtvrtou brankou z hole Adama Šimurdy, který využil zmatku před brankou a doklepl puk za olomouckého brankáře.

Hanáci mohli snížit náskok domácích ve 28. minutě, když Palička vyvezl puk na pravý kruh a našel najíždějícího Hustáka. Ten ale nadvakrát trefil jen připraveného Vaňa. Znovu to pak byli domácí, kteří rozvlnili síť za olomouckým brankářem. Nitra se dostala do situace dva na jednoho a Nitranští mířili přes posledního bránícího hráče přesně. Necelých pět minut před koncem bylo s Olomouckými ještě hůř, když ve vlastním oslabení pláchl obraně Kohoutů Richard Ondrušek a od vrcholu pravého kruhu mířil přesně za záda Ovčařiho.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky si Olomouc zahrála dlouhou přesilovku pět na tři. Tu ale proměnit nedokázala. Chvíli po tom, co byla Nitra kompletní, se však Hanáci přece jen radovali z gólu, když recept na Vaňa našel Filip Palička. O chvíli později proklouzl až před nitranského brankáře Bahna, z těsné blízkosti ale puk mezi betony Ovčařiho nedostal.

Kohouti v polovině zápasu znovu zabrali a hned natřikrát zkoušel vyzrát na Vaňa Smutný, nitranský brankář si ale dokázal poradit. Chvíli na to zkusil z těsné blízkosti překvapit brankáře Palička, Vaňo ale kotouč vytěsnil holí. Osm minut před koncem utkání však Nitra definitivně rozhodla o své výhře, když přesně pod horní tyč mířil kapitán domácích Erik Šramatý.

Olomouc se ale nevzdala a o minutu později znovu snižovala náskok Nitry. Tentokrát se přesně za záda slovenského brankáře mířil Dominik Marek. Ještě chvíli před koncem mohli Kohouti přidat další branku, Janečkovu střelu z pravého kruhu ale Vaňo zkrotil ve výstroji.

Těsně před koncem utkání se Hanáci radovali z gólu znovu, když vysoká střela Filipa Paličky zamířila nad rameno domácího strážce svatyně. V samotném závěru pláchl olomoucké obraně po levé straně Drobotina, z hranice kruhu ale mířil jen do připravených betonů Ovčařiho. Půl minuty před koncem se ale přece jen ještě jednou rozvlnila síť za olomouckým brankářem, když pavučinku v pravém růžku vymetl Tomáš Adamovič.