Report ze zápasu HKM vs. OLO (3:2)

Mountfield HK

logo

3:2

(0:1, 1:1, 2:0)

logo

HC Olomouc

Po počátečních zmatcích se Olomoučtí na chvíli usadili v útočném pásmu a Jan Štědrý dokázal využít dobré přihrávky a z pravé strany dostat puk za královéhradeckého brankáře. Mader pak dlouhou přihrávkou hledal někoho ze střídajících hráčů, ke kotouči se ale dostal Pinkas a snažil se projít před Hasalu. Olomoucká obrana jej ale přes modrou čáru nepustila.

Přes půl hřiště se pak protáhl rychlonohý Poppel a zkoušel to ještě od vrcholu kruhu z otočky, přes skrumáž hráčů se ale nedostal. Útok domácích navíc zastavil signalizovaný faul Handla. V přesilovce se pak před Hasalou usadil Mountfield a střelou od modré, která se odrazila od tyčky do Hasalovy brusle a do brány, srovnali tak na 1:1./p>

Domácí se dokázali dlouho udržet v útočném pásmu, ani kapitán Matěj Síla si ale v posledních vteřinách přesilovky na Hasalu nepřišel. Kotouč mu po křižné přihrávce sjel z hole a zamířil vedle pravé tyčky olomoucké branky. Pinkasovu střelu z mezikruží chvíli před koncem první třetiny schoval Hasala v lapačce.

Navýšit vedení Kohoutů mohl Indrák, ten ale v nařízeném trestném střílení mířil těsně vedle levé tyčky Vackovy branky. Už na začátku druhé třetiny se z vyrovnání radovali Východočeši, když střela Jauba Kynčla v přesilovce skončila až za zády Hasaly. Vrátit hostům vedení mohl Matúš Hlaváč, ten ale těsně minul růžek Vackovy svatyně.

Netrvalo dlouho a Hanáci znovu vedli. Koř enkovu střelu Vacek ještě vyrazil, na dorážku Dominika Lišky už byl ale krátký. Pět minut před koncem prostřední části se před Ševců protáhl Indrák, trefil ale jen pravou spojnici královéhradecké branky.

Na konci druhé třetiny se utkání začalo trochu přiostřovat, slovní přestřelky a menší strkanice však rozhodčí včas krotili. Ve třicáté šesté minutě se do samostatného úniku dostal Kret, z levého kruhu ale trefil jen chrániče připraveného domácího brankáře. O chvíli později na modré napřáhl Pírek, jeho tvrdá střela ale jen rozvlnila síť nad brankou Mountfieldu.

V posledních vteřinách prostřední dvacetiminutovky se na bránu hnal ještě Kukla, Fajgl ale jeho střelu nadvakrát zneškodnil, za což si vysloužil chválu spoluhráčů.

Už na začátku závěrečné periody zkusil své štěstí Šánek, z hranice levého kruhu ale mířil hodně mimo Fajglovu klec. O chvíli později se za vyhozeným kotoučem hnal Vojtěch síla s Bahounkem. Bruslařský souboj vyhrál královéhradecký útočník, na jeho střelu byl ale Fajgl u pravé tyčky připravený a nastavil beton.

Ve čtyřicáté osmé minutě prokázal svou šikovnost Tadeáš Pinkas, který prošel olomouckou obranou téměř jako nůž máslem. Domácí desítka obešla posledního obránce, dostala se až před Fajgla a zblízka mířila přesně mezi betony hostujícího brankáře. Fajgl už neměl šanci zasáhnout. Devět minut před koncem zkusil překvapit Ševců střelou zblízka Paťava, gólman Východočechů se ale nachytat nenechal a kotouč vyrazil.

Blízko k další brance měl pár minut na to Šedivý, který se prohnal po pravé straně až před Fajgla a nadvakrát zkusil dorazit puk za brankáře Kohoutů, ten byl ale připraven. Jen pár minut před koncem utkání se znovu potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Štefkův bekhendový blafák nejdřív Ševců dobře vystihl, o chvíli později lovili kotouč ze sítě Hanáci, když střela Miroslava Kukly od modré čáry po pár odrazech zapadla až za záda Fajgla. Na třetí gól už Kohouti reagovat nedokázali, z ledu Hradce Králové se tak vrátili s těsnou porážkou.