Report ze zápasu OLO vs. HKM (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(0:1, 2:3, 1:0)

logo

Mountfield HK

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně. Už ve třetí minutě ohrožoval branku Mokrého Janda, z těsné blízkosti ale mířil trochu mimo. O pár minut později se však hosté přece jen radovali z prvního gólu, když po zmatku před brankou doklepl kotouč za domácího strážce svatyně Tadeáš Jakubec. Ve dvanácté minutě zkusil své štěstí Liška, ten ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O chvíli později jej napodobil Štědrý, který však trefil jen připraveného Vacka.

Na konci první třetiny zkoušeli Kynčlovo nahození tečovat z bezprostřední blízkosti tečovat jeho spoluhráči, kotouč za Mokrého ale neprocpali. V jednadvacáté minutě se ale Kohouti radovali ze srovnání, když se po návratu Lišky z trestné dostal až před Vacka Daniel Indrák a mířil přesně. O pět minut později si však hosté brali své vedení zpět, když po Müllerově přihrávce usměrnil puk mezi tři tyče Martin Pěnčík.

Ve 29. minutě napřáhl na modré Vosátko a před Vackem pak ještě doráželi Kořenek s Kalačem, královéhradecký gólman ale puk za svá záda nepustil. Co se nepovedlo Kořenkovi s Kalačem napravil o chvíli později Dominik Liška, který mířil přesně nad vyrážečku Vacka. V polovině utkání se dopředu hnal Kret, tomu ale v rozhodující chvíli klepl do hole vracející se obránce.

Ve 35. minutě se po chybě olomoucké obrany hnali do útoku hned tři hostující hráči, Fajgl se ale dokázal včas přesunout k levé tyči. O chvíli později využil chyby v rozehrávce Mountfieldu Kořenek, který před brankou ještě hledal Kalače s Paťavou, ti ale nedokázali puk dotlačit až za brankovou čáru. Na konci prostřední části vrátil potřetí Hradci Králové vedení Matěj Síla, o chvíli později lovil po dorážce Tomáše Janouška puk ze sítě olomoucký gólman znovu.

Po pěti minutách od startu poslední části se o slovo znovu přihlásila Kořenkova lajna, Paťava ale tvrdou střelou z pravého kruhu přestřelil. Pět minut před koncem napřahoval mezi kruhy Kalač, do střely mu ale skočil jeden z bránících hráčů. V posledních vteřinách však Olomoučtí znovu snížili na rozdíl jediné branky, když se podruhé v utkání trefil Daniel Indrák. I přes závěrečný nápor se však Kohoutům srovnat nepodařilo.