Report ze zápasu OLO vs. ZLN (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(0:1, 1:3, 2:0)

logo

PSG Berani Zlín

Utkání začalo z obou stran velmi rozvážně, neboť se žádný z týmů prakticky nedostával do šancí. Obrany navíc hrály v samotném úvodu velmi pečlivě. Zlom přišel až v sedmé minutě, extraligový Zlín se zásluhou Chludila mohl dostat v brzku do vedení, avšak ten se ve finální fázi své akce ukvapil, když puk poslal pouze nad Pražanovu bránu. V podobné pozici se pak následně octl i Matěj Tomajko. Ten už se sice mezi tři tyče trefil, ovšem jeho akci chybělo ke zdárnému závěru překonat výborného Synka.

To se však nestalo, na tahu tak byl soupeř. A tah to byl úspěšný. Na Tomáše Martince by totiž v jeho úniku přes celé hřiště možná nestačili ani někteří hráči z vyšších kategorií. Neúspěchem skončila i Pražanova snaha o zákrok, zlínský útočník si s ním pouze jednoduše pohrál a završil svou tutovku střelou pod víko. Berany tato trefa ohromně nakopla, důkazem toho může být následně výborně ubráněné oslabení nebo šance dua Ševčík-Hoferek, kterým ke druhé brance zápasu chybělo jen potřebné štěstí. Pražan totiž v závěru první třetiny prakticky nevěděl, kde mu hlava stojí.

Druhá perioda mohla být jednoznačnou záležitosti hostů, neboť dostali hned v jejím startu možnost dvojnásobné přesilovky. Nemohoucnost Zlínských při zakončení tak vlila krev do žil Kohoutům. Viktor Vinter po konci oslabení vypálil jak střela přímo na protilehlou branku, kde si udělal dobrý den z obránců a pak jen bez většího rozmýšlení zakončil. Další krásný a hlavně úspěšný break znamenal vyrovnání. Jenže zřejmě vinou bláhového opojení Mory se Berani vzedmuli k odporu, Šimon Frömel nenápadně vystřelil a k překvapení všech se puk doplácal do sítě.

V této chvíli byla psychická pohoda domácích ta tam, Berani si vypracovávali jednu šanci za druhou. Ne daleko od třetí branky svého týmu byl už ve 30. minutě Poledna, avšak na dvoubrankové vedení Zlína zvyšoval až o dvě minuty později jeho kolega Šimon Frömel dělovkou z kruhů. Následné přerušení byl i pokyn pro obě lavičky, které prostřídaly golmany. V pětatřicáté minutě nebyl daleko od olomouckého snížení Pelíšek, ovšem v jeho šanci poznal kvalitu zlínské brankařské školy. Do akce se tak znovu dostali hosté, v koncovce druhé třetiny tudíž završil po dorážce hattrick Šimon Frömel.

Třetí třetina jak hráče, tak i diváky na začátku dost ukolébala. Vyrovnaného průběhu ale Olomoučané využili k vzedmutí, už Zembolův pokažený samostatný únik z 50. minuty měl náznak gólovky, za čtyřicet sekund už však mohla přece jen domácí lavička propuknout v jásot. Po zorientování se na brankovišti vsítil gól naděje Ondřej Tichý. Zlín tahal za kratší konec, ovšem Olomouc toho moc nevyužívala. Po další spálené šanci Ondřeje Tichého nicméně přece jen padla kontaktní branka, noblesní a přesná střela Viktora Vintera však už byla v oficiální fázi zápasu ze strany domácích vše.

Mora tak dle oficiálního zápisu prohrála o jednu branku, v dodatkovém prodloužení se ovšem projevila větší rozehranost mladých Kohoutů, kteří se v něm prosadili hned dvakrát a zvítězili de facto 5:4.