Report ze zápasu OLO vs. ZNO (10:3)

HC Olomouc

logo

10:3

(6:0, 1:1, 3:2)

logo

Orli Znojmo

Už po prvních čtyřech minutách se Kohouti dostali do vedení zásluhou přesné střely Ondřeje Tichého. Po faulu Fasnera se však olomoucký výběr musel bránit. To ale Ondřeji Tichému nezabránilo v dalším útočném výletu před znojemskou branku. Olomoucký útočník však z těsné blízkosti mířil těsně vedle.

Ve dvanácté minutě vedli Kohouti už o dvě branky, když se z druhé vlny prosadil Adam Havel. Na druhou stranu se pak rychle protáhl Böhm, z pravého kruhu ale mířil jen do připraveného olomouckého brankáře. Kohoutům ale stačila jen půl minuta a uskočili Znojmu o další gól, když na Nešpůrka vyzrál střelou k bližší tyči Aleš Václavský. Aby toho nebylo málo, po vyhraném buly se Kohouti prodrali do útočného pásma a znovu a Ondřej Tichý zvyšoval střelou z první už na 4:0. Zároveň tak vyhnal Nešpůrka z branky.

Znojmo pak zabralo a na chvíli se usadilo v útočném pásmu, ohrozit Běhala se ale hostům nepovedlo. Hanáci pak dokázali, že jim ani podstata přesilové hry není cizí, když na 5:0 zvýšila přesnou střelou od modré Tereza Radová. O pár vteřin později znovu zvedali ruce nad hlavu Kohouti, když na hostujícího brankáře vyzrál Petr Přecechtěl.

Po puku se pak po přihrávce zprava natahoval těsně před brankou Pelíšek, usměrnit kotouč za záda hostujícího brankáře se mu ale nepovedlo. Při hře čtyři na čtyři se pak mezi olomouckou obranou protáhl Bittner, jeho střela ale jen škrtla o levý beton Běhala. Už na začátku prostřední části ujel olomoucké obraně Králík, jeho střelu do betonů ale olomoucký brankář nadvakrát zlikvidoval.

Netrvalo dlouho a Kohouti znovu vedli, když puk mezi betony Němce poslal Matěj Tomajko. Z těsné blízkosti pak dorážel Poledna, Němec ale k levé tyči včas nastavil beton. Pět minut po začátku prostřední části si Kohouti zahráli rovnou dvojnásobné oslabení a Znojmo pořádně zatlačilo. Puk do branky se ale Orlům dostat nepodařilo. Naopak na trestnou chvíli před vypršením i druhého trestu Hanáků zamířil Machala.

Ve 28. minutě dostal dobrou dlouhou přihrávku na pravý kruh Nekvapil, puk si stáhl níž a střílel, Němec ale proti jeho pokusu nastavil lapačku a přerušil hru. V polovině zápasu se však gólu dočkalo i Znojmo, když se po dlouhém tlaku do branky trefil Richard Králík. Kohouti se v závěru druhé dvacetiminutovky na dlouho usadili před Němcem a zkoušeli to ze všech stran, znojemský brankář ale odolával. Na druhou stranu se pak protáhl Skalka a zkusil to tvrdou střelou z pravé strany, Běhal byl ale připraven.

V posledních dvou minutách druhé třetiny vyrazili do útoku bratři Tiší. Jan z levé strany hledal najíždějícího Ondřeje, ten ale netrefil puk tak, jak si představoval.

Po tom, co Hanáci ustáli dohrávané oslabení, vyrazili po chvíli sami znovu do útoku a po dorážce Adama Masare vedli opět o sedm branek. Necelých dvanáct minut před koncem se Kohouti znovu usadili před znojemskou brankou, střela Vintera od modré čáry ale další brankou neskončila. Neuběhly ani dvě minuty a Olomouc se radovala z dalšího zásahu. Tentokrát mířil z hranice levého kruhu přesně Aleš Poledna.

Znojmo ale nechtělo nic vzdát, a tak se chvíli na to mezi bránícími hráči protáhl Machala. Jeho střela z otočky ale jen orazítkovala pravou tyčku Běhalovy branky. Znojmo ještě v závěru utkání zabralo, a tak se po střele Josefa Filipa Bittnera ke vzdálenější tyči mohlo radovat z druhého gólu. O čtyři minuty později se navíc právě Josef Filip Bittner radoval i z druhé branky. Definitivní tečku za utkáním však udělal gól Andreje Prísažného z poslední minuty.