Report ze zápasu CHM vs. OLO (0:1)

Piráti Chomutov

logo

0:1

(0:1, 0:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Zápas začali o něco lépe domácí, kteří hned v páté minutě doráželi na Mokrého branku, ten ale lapačku udržel před brankovou čárou. To bylo z útočného hlediska domácích vše. Scénář první třetiny si vzala pod kontrolu Olomouc, která zasypávala Běhulu střelami každé střídání. Ten vydržel neinkasovat do 15. minuty, když před branku dostal puk David Kalač, který s nutnou dávkou štěstí propálil bezmocného Běhulu. O minutu později pomohla domácímu celku tyčka, kterou orazítkoval střelou švihem od modré čáry Klesla. I když byli Hanáci aktivnějším celkem, do kabin se šlo pouze s jednobrankovým rozdílem.

Olomouc v nasazeném tlaku pokračovala i ve druhé třetině. Štefka to zkoušel bekhendem, Běhulu ovšem nepřekonal. V 25. minutě mohlo být srovnáno, když Gut pěkně tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů, puk nakonec skončil na zadním mantinelu. O dvě minuty později to byl zase aktivní Gut, který z pravé strany trefil pouze konstrukci Mokrého branky. Na druhé straně dobře zapracovali hostující Bahounek s Rutarem. K druhému jmenovanému se puk po Bahounkově střele odrazil a ten dosáhl branky. Jelikož ale stál v brankovišti, hlavní rozhodčí gól neuznal. Ke konci druhé třetiny dobře našlápl Ouřada, s jeho forhendovým zakončením si Mokrý poradil, proto platil stav 0:1 stále i po dvou třetinách.

Poslední část zápasu začali lépe domácí, kteří se hnali za vyrovnáním. Mežnar to zkoušel bekhendem, Mokrý ale jeho střelu lapil. O dvě minuty později poslal Mader nepřesnou střelou do úniku Brandnera, jenž zakončoval bekhendem. Beton hostujícího brankáře ovšem nepřehodil. Na druhé straně mohl přidat druhý gól Indrák, který orazítkoval brankovou konstrukci. I když se hodně dožadoval gólu, hlavní rozhodčí rozpažil. Jelikož domácí ani přes tři velké šance aktivního Guta, kterého vždy i s nutnou dávkou štěstí vychytal Mokrý, ani v závěrečné power-play skórovat nedokázali, Kohouti si připsali nejtěsnější možnou výhru a vyhráli počtvrté v řadě. Drží tak postupovou druhou pozici do play-off.