Report ze zápasu OLO vs. VSE (5:2)

HC Olomouc

logo

5:2

(2:0, 0:1, 3:1)

logo

VHK Vsetín

Vstup do zápasu vyšel o něco lépe hostům, kteří se drželi více na puku a nepouštěli Olomouc do šancí, jejich snaha však postrádala přesnější zakončení. Vedla jen k vyloučení Šafránka, při němž ovšem domácí vyrazili do protiútoku a Daniel Indrák dorazil Kořenkovu střelu za záda Chrásteckého.

Kohouti po skončení trestu začali více útočit a připsali si několik zajímavých akcí, ty největší se ovšem naskytly Vsetínu, který ujížděl proti jednomu obránci nejprve ve dvou a posléze dokonce ve třech hráčích, poprvé však neprošla přihrávka před branku a podruhé vytáhl Hasala zákrok pravým betonem. Byli to tak opět domácí, kdo se mohl radovat z branky, a to když 45 vteřin před koncem první třetiny rozvlnil vsetínskou síť David Štefka.

Také druhou část zahájili hosté aktivněji a hned v první minutě musel Marek Hasala čelit dvěma nebezpečným střelám od Klímka. O pět minut později dokonce Pernický protlačil puk mezi jeho betony, ale pouze na tyč a olomoucký brankář se včas zorientoval, aby jej přikryl lapačkou. Poprvé tak kapituloval až ve 28. minutě, když zůstal před jeho brankou nepokrytý Šimon Jenáček, který měl spoustu času, aby puk poslal kolem Hasalova levého betonu.

O rychlou odpověď se mohl postarat Štefka, který ale střelou bez přípravy orazítkoval horní tyč. Dvoubrankové vedení domácím nevrátila ani početní výhoda ve 34. minutě a záhy za to mohli také pykat. Vsetínští hráči se nejprve tlačili do přečíslení dvou proti brankáři, ale puk jim na poslední chvíli vypíchl Klesla. O pár minut později měl před sebou Klímek dokonce zcela prázdnou branku, puk ale poslal zpátky k Hasalovi a také do poslední části mohli nastoupit v lepší pohodě Kohouti.

Také do třetice začali Vsetínští třetinu povedenou akcí, na jejímž konci mohl Jenáček střílet do prázdné branky, nebýt toho, že poslední přihrávce zabránil Hasala. Poté už se ke slovu dostali také Kohouti a ve 43. minutě vstřelil vítěznou branku Daniel Indrák. Jen o pět minut později na něj navíc navázal z dorážky Vítězslav Kret a zdálo se, že Olomouc si bez potíží dokráčí pro vítězství.

Ve dvaapadesáté minutě nicméně Vsetín zahrozil dvěma povedenými akcemi a na konci té druhé stál dorážející Roman Půček, který tak utkání ještě zdramatizoval. Další zásahy už však Valaši nepřidali, naopak Kohouti ještě zahrozili několika vydařenými akcemi a desetinu před koncem hrací doby upravil na konečných 5:2 Jan Štědrý.