Report ze zápasu KVA vs. OLO (2:6)

HC Energie Karlovy Vary

logo

2:6

(2:2, 0:1, 0:3)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vstoupili lépe olomoučtí, kteří dokázali hned ve čtvrté minutě využít přesilovou hru. Kohouti se usadili v pásmu a jejich kapitán Dominik Marek si počkal na volné místo před bránou a následně přesně trefil místo nad ramenem domácího gólmana. Vedení ale Hanákům moc dlouho nevydrželo. V sedmé minutě srovnal Matěj Tlačil, který se šikovně uvolnil ve středním pásmu a poté trefil volné místo za Matouškem u vzdálenější tyče. O minutu později přidali domácí druhou branku a rázem šli do vedení. Denis Salnikov si našel místo v mezikruží a trošku se štěstím propálil Matouška. Ani domácí se ale z vedení neradovali moc dlouho. Na konci deváté minuty totiž srovnal Miroslav Kuba, který střelou těsně nad betonem zakončil poměrně divokých prvních deset minut zápasu. Ve 13. minutě mohli jít Kohouti znovu do vedení. Cach ale po Janečkově pasu nastřelil pouze tyč Grančarovy branky.

Druhou periodu měli svěřenci trenéra Fialy třikrát možnost využít přesilovou hru, kterou jim nabídli domácí svou nedisciplinovaností. Ve druhé v pořadí těsně po odehrané půlce zápase se prosadil Patrik Říčka, který po střele Macuha doklepl kotouč za brankovou čáru a znovu poslal Hanáky do vedení. Po celkem divokém úvodu v první třetině v té druhé přišel na branky púst, když se prosadil pouze již zmiňovaný Říčka. Do kabin se tedy odcházelo za jednobrankového vedení Kohoutů.

Ve třetí třetině Hanáci nepřipustili žádné komplikace a třemi brankami naprosto jasně určili výsledek zápasu. Nejprve přidal svou druhou branku v utkání Patrik Říčka, když po přihrávce našel přesně volné místo za Grančarovem a navýšil tak náskok svého týmu už na dvě branky. Ve 49. minutě se prosadil střelou mezi betony Jan Beier a v 56. minutě dal konečnou podobu výsledku Rok Macuh. Olomouc tedy i počtvrté v sezóně dokázala Vary porazit a ve vzájemných zápasů s tímto soupeřem ztratila pouze bod.