Report ze zápasu PCE vs. OLO (6:2)

HC Dynamo Pardubice

logo

6:2

(1:0, 2:1, 3:1)

logo

HC Olomouc

Do zápasu vstoupily s ofenzivní chutí Pardubice a brzy měl slušnou šanci Koffer. Vedoucím gólem ale skončila až přesilovková trefa, kterou od mantinelu vyslal Brian Ihnačák. Také Olomouc si zahrála v převaze jednoho muže, ale z obléhání Kloučkovy branky hosté nic nevytěžili. Dynamo mělo střeleckou převahu, více než jednu branku mu však Lukáš nepovolil.

Druhou třetinu začala Olomouc o poznání agresivněji a vytvořila si slušný tlak. V kritické chvíli si ale domácí trenéři vzali oddechový čas, což se ukázalo je skvělý tah. Ve 25. minutě si totiž na Poulíčkovu přihrávku zpoza branky najel Jacob Cardwell a zvýšil na 2:0. Olomouc dokázala za pět minut při přesilovce snížit, když za Kloučka proklouzla střela Jana Knotka. Dynamo reagovalo rovněž v početní výhodě, kterou ve 38. minutě po pěkné kombinaci zužitkoval David Hovorka.

Podobný scénář měla i přesilovka Dynama na začátku třetí třetiny, kdy David Hovorka tentokrát z mezikruží prostřelil Lukáše počtvrté. Za pouhých 23 vteřin se před brankou dobře zorientoval Jordan Perret a bylo to už 5:1. Deset minut před koncem třetí třetiny sice snížil na zadní tyči osamocený Aleš Jergl, ale vzápětí Dynamo znovu odskočilo, když se poprvé v pardubickém dresu trefil z dorážky Luboš Horký. Na tuhle ránu už Olomouc reagovat nedokázalo a Pardubice poklidu dokráčely k vítězství.

Pardubice zvítězily poprvé v roce 2019 a zlomily sérii sedmi porážek v řadě. Na domácím ledě se Dynamo radovalo poprvé od 7. října. Olomouc pak na druhé straně prohrála s Pardubicemi poprvé po roce, když padla 3. ledna taktéž na půdě ČSOB Pojišťovna ARENY.

OHLASY

Ladislav Lubina (HC Dynamo Pardubice): Chtěl bych především hráčům poděkovat za to, že vyplnili, co jsme si řekli, a pokračovali v solidním výkonu, který jsme předvedli první dvě třetiny proti Třinci. Jsem přesvědčený o tom, že jsme jakékoliv vítězství nutně potřebovali. Doufám, že hráči budou i nadále věřit tomu, co děláme, že jejich sebevědomí půjde nahoru a že nezůstaneme na dlouhou dobu jen u jednoho vítězství.