Report ze zápasu KOM vs. OLO (4:3)

HC Kometa Brno

logo

4:3sn

(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

logo

HC Olomouc

V předehrávce 42. kola zavítali na brněnský led hokejisté Olomouce. Vedení se ujali domácí, když se tečovanou střelou prosadil Gulaši, hosté ale odpověděli v přesilové hře trefou Ondruška. Brňané vedli ve druhé části už o dvě branky, když se prosadili Alexandre Mallet a Peter Mueller, Olomouc ale odpověděla dvěma góly a utkání dospělo až do samostatných nájezdů. Z hostujících střelců se proti Vejmelkovi nedokázal nikdo prosadit, naopak na domácí straně byli úspěšní Peter Mueller a Silvester Kusko, který si připsal rozhodující gól utkání.

V úvodu duelu byli aktivnější domácí, kteří zahrozili hned z první akce. Michal Barinka operoval s pukem zcela sám na brankovišti před Lukášem, olomouckého brankáře ale nepřekonal. V osmé minutě už ale měli fanoušci v DRFG areně důvod k radosti. Michal Gulaši napřáhl u modré čáry a jeho pokus se odrazil od olomouckého hráče až za Lukášova záda - 1:0. Hosté srovnali skóre v čase 11:52, když Jiří Ondrušek tečoval střelu od modré přesně do horního rohu brněnské brány - 1:1. Vrátit Kometě vedení mohl v sedmnácté minutě Martin Erat, po jeho bekhendovém zakončení z úniku se ale kotouč pouze odrazil od tyče hostující branky.

Druhá třetina začala obrovskou šancí Holíka, který dostal střílenou přihrávku před bránu přesně na hokejku, trefil však pouze beton olomouckého brankáře. Pár sekund po Holíkově šanci už musel Lukáš lovit puk ze sítě. Tomáš Plekanec poslal zadovku na brankoviště, kde stál Alexandre Mallet, který umístil puk přesně k tyči - 2:1. Třetí branku přidali domácí v přesilové hře. Martin Zaťovič poslal ideální kotouč na hůl Petera Muellera a americký ostrostřelec propálil z levého kruhu vše, co mu stálo v cestě - 3:1.

Na tříbrankový rozdíl mohl o chvíli později zvyšovat Leoš Čermák, v rozhodující chvíli mu ale před odkrytou brankou ujel kotouč z čepele. Pět sekund po polovině utkání se podařilo snížit hokejistům Olomouce. Bruno Mráz vystřelil od modré čáry a puk se nešťastně odrazil od brusle Köhlera mezi Vejmelkovy betony - 3:2.

V úvodu třetí části se podařilo Olomouci srovnat stav utkání v přesilové hře. Aleš Jergl vystřelil z pravého kruhu a trefil horní růžek za Vejmelkou - 3:3. Pohlednou akci o pár chvil později předvedli Mueller s Holíkem, kteří si v přečíslení dvou na jednoho vyměnili puk, nejlepší střelec extraligy Peter Mueller ale neprostřelil Lukáše. Do konce třetí části se už nikdo nedokázal prosadit a utkání dospělo až do samostatných nájezdů. Hned dva první exekutoři na domácí straně byli úspěšní. Silvester Kusko se trefil přesně mezi betony gólmana Lukáše a Peter Mueller svou střelu poslal o tyč do brány. Ze čtyř hostujících hráčů na Vejmelku nikdo nevyzrál a Kusko si tak připisuje bod za rozhodující samostatný nájezd, který rozhodl o výhře Komety.

OHLASY

Kamil Pokorný: Olomouc je velice kvalitní mužstvo. To není náhoda, jakým způsobem se prezentují. My jsme odehráli první třetinu 1:1 a za ten výsledek jsme byli rádi, něco jsme si k tomu řekli a ve druhé třetině jsme byli prvních dvanáct minut jasně lepší, měli jsme šance dát gól na 4:1, ale poslední dobou nás provází to, že nedokážeme z tlaku vstřelit branku. Vymstilo se nám to, Olomouc snížila, pak využila přesilovou hru a srovnala stav utkání. Dál už to bylo kdo s koho. Nás hodně podržel Karel Vejmelka, také jsme měli velkou šanci, kterou jsme neproměnili. V prodloužení měla Olomouc jednu příležitost, my přesilovku, kterou jsme nevyužili. Nájezdy se nám minule nepovedly a tentokrát jsme rádi, že jsme je zvládli.