Report ze zápasu PLZ vs. OLO (1:2)

HC Škoda Plzeň

logo

1:2

(0:2, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Utkání odšpuntoval Laš, ke kterému se šťastně odrazil kotouč mezi kruhy, avšak střela mířila mimo. Z podobné pozice zakončoval přečíslení dva na jednoho Knotek, jenže mířil jen na střed branky. Poté byl nevybíravě poslán na mantinel Vojtěch Němec a nakonec opustil Arénu na nosítkách. S vendetou přispěchal Gulaš, který se prokličkoval až před Lukáše, jenže přestřelil. To na druhé straně udeřilo. Aleš Jergl doklepl do sítě ránu Škůrka od modré, přestože se Frodl čílil, že byl zjevně ve svém brankovišti atakován. Odpovědět se snažil Allen, dvěma bombami od modré si ale na Lukáše nepřišel. Nevedlo se ani Vráblíkovi, který si sjel mezi kruhy. Modrobílí následně nevyužili dlouhou početní výhodu pět na tři a čtyři na tři, což Hanáci potrestali. I ve čtyřech dobře napadali domácí rozehrávku, puk získal Zbyněk Irgl a prakticky z nulového úhlu zavěsil pod břevno. Západočechům tak v této periodě nepomohla ani trojnásobná střelecká převaha 24:8.

Prostřední dějství načal Pulpán ranou z levého kruhu a orazítkoval břevno. Za hosty v početní výhodě odpověděl Jergl, jeho tečovaný pokus ale Frodl stihl vyrazit. Nevedlo se ani Ondruškovi, který z mezikruží vyražený kotouč poslal mimo. Po návratu z trestné lavice se zase hned do protiútoku zapojil Kindl, jenže mířil až příliš přesně, do tyče. Následně dorážel ránu Moravčíka od modré na brankovišti Kracík, Lukáš mezírku mezi betony nenechal. Recept na něj našel až Nicholas Jones, který se opřel z plné jízdy do puku pár kroků za modrou. Za vyrovnáním se po chvilce hnal Kantner, dělovka z levého kruhu byla ale nadzvednuta nad. Nevedlo se ani Allenovi, jehož příhra v situaci dva na jednoho neprošla. Drama tak na západě Čech mohlo pokračovat…

Třetí periodu načal Laš, který se před Frodla natlačil z levé strany, bekhendem ale neuspěl. O něco lépe mířil Preisinger z levé strany a přidal třetí brankovou konstrukci Plzně v utkání, konkrétně bližší tyč. Poté se mezi kruhy prokličkoval z levého kruhu Gulaš, Lukáš zakročil ramenem. Hřbetem lapačky zase vytěsnil Kracíkovo zakončení v situaci tři na jednoho. Naopak nemusel zasahovat, když se na brankovišti kolem svého strážce obtočil Nedorost, protože plzeňský forvard nemířil přesně. V závěru utkání nabídli hosté domácím výhodu přesilové hry, kterou indiáni ještě podpořili odvoláním gólmana. Zajímavou šanci měl Indrák, který dostal příhru na brankoviště, byl však Lukášovi příliš blízko. Více již modrobílí nestihli a vycházejí tak bodově naprázdno. Nepomohla jim ani střelecká převaha 51:20.

OHLASY

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, že přijede soupeř, který bojuje o body, postavení v tabulce. Olomouc má tým postavený na velmi dobré defenzívě, na rychlých protiútocích, blokovaných střelách, osobních soubojích. Bohužel jsme do utkání nevstoupili dobře, dostali jsme branku a druhou dvacet vteřin před koncem první třetiny, to se nesmí stávat. Když opomenu i jiné aspekty, které v utkání proběhly, tak jsme si zápas prohráli sami.