Report ze zápasu KOM vs. OLO (6:5)

HC Kometa Brno

logo

6:5

(1:3, 3:2, 2:0 - N 0:0 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí vstoupili do zápasu aktivněji a brzy si vysloužili přesilovou hru. V ní se po souhře s Hlaváčem a Pěchou prosadil Michal Matiaško. Krátce poté hostujícímu Jakubovi Horkému ukradl z hole gól parádním zákrokem betonem Filip Kašpar. Kohouti i nadále pokračovali v ostřelování Kašparovy klece. Ve 14. minutě byl úspěšný Josef Podlaha a navýšil tak náskok svého týmu. Následovala další početní výhoda pro hosty, tentokrát faul Komety potrestal David Kalač. Třetí inkasovaný gól znamenal v zápase konečnou pro Filipa Kašpara, v bráně Brněnských ho nahradil Marek Micka. V závěru třetiny začala Kometa tlačit a vynutila si zakázané uvolnění. Necelé dvě vteřiny před koncem první třetiny se trenér domácích rozhodl pro neobvyklý krok a odvolal brankáře. Tohle rozhodnutí se mu vyplatilo, zároveň se sirénou oznamující konec první části dopravil kotouč za záda olomouckého Mokrého Vojtěch Kadlic.

Na začátku druhé periody Kometa navázala na tlak z předchozí třetiny. Ve 23. minutě vstřelil kontaktní gól Marek Minárik. O pět minut později se Brněnští mohli radovat znovu, když Petr Krejčí dokázal překonat Vojtěcha Mokrého. O 22 sekund později ale hráčům Komety zatrnulo, Olomouc měla k dispozici přesilovou hru, kterou zatím pokaždé využila. Radost se ovšem konala na druhé straně hřiště. Ve vlastním oslabení se dokázal prosadit Petr Krejčí a otočil tak vývoj zápasu ve prospěch svého týmu. Euforie domácím dlouho nevydržela, krátce po skončení početní výhody Olomoučtí zásluhou Joshuy Máchy srovnali. V další přesilovce už Kohouti mířili přesněji a po trefě Martina Pěchy šli znovu do vedení.

Uplynula necelá půlminuta ze třetí třetiny a v DRFG areně bylo opět vyrovnáno. Po vyhraném buly zamířil puk na Kowalczyka, ten ho poslal dál Petrovi Krejčímu, který zkompletoval svůj hattrick. Další gólovou příležitost měli hosté, v přečíslení tří na jednoho ale Podlaha minul bránu. Poté se ke slovu dostali zase modrobílí. Popelkův samostatný únik zastavil Mokrý. O pár minut později stejnou situaci vyřešil lépe Marek Minárik, jeho bekhendový blafák ještě neuspěl, napodruhé už ale kotouč skončil za zády olomouckého gólmana. V závěru třetí třetiny to hosté zkusili bez brankáře, Marek Micka ale několika dobrými zákroky svůj tým podržel.

V prodloužení hrály oba týmy opatrně, nikdo se nechtěl dopustit nějaké větší chyby a tak se souboj o bonusový bod dostal až k samostatným nájezdům. V nich se nejúspěšnějším exekutorem stal domácí Vojtěch Kadlic a přidal tak čtvrtý bod na konto Komety. Kohouti se ale mohou pomstít již ve středu, kdy se oba týmy střetnou v odvetě na olomouckém ledě.

OHLASY

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Byl to trochu hektický zápas. V té první třetině jsme byli takoví vylekaní, k tomu jsme dělali hloupé fauly, Olomouc umí využívat přesilovky. Než jsme se rozkoukali, tak jsme prohrávali o tři góly. Důležitý moment byl gól na 3:1, potom jsme ukázali charakter, chtěli jsme se porvat o výsledek. Z naší strany tam byl velký tlak do brány, byla jen otázka času, kdy to tam začne padat. Za tu dnešní bojovnost a odhodlání musím klukům poděkovat.