Report ze zápasu SAL vs. OLO (8:2)

Red Bull Salzburg

logo

8:2

(3:0, 2:0, 3:2 - N 1:0)

logo

HC Olomouc

Jako by se karty otočily. Zatímco v prvním utkání začali lépe Kohouti, tentokrát to byl domácí Red Bull, který se už ve třetí minutě radoval z první branky zásluhou přesné střely Elise Nikolaje Hedeho. V deváté minutě vedli domácí už o dvě branky, když situaci dva na jednoho vyřešil střelou Filip Varejcka.

Netrvalo dlouho a Salcburk se radoval z další branky, když olomouckého gólmana prostřelil John Jason Peterka. V závěru první třetiny byl navíc vyloučen Podlaha, a tak Red Bull svou převahu potvrdil už v úvodu prostřední části gólem v přesilovce, když střelou zápěstím a z mezikruží vyzrál na hostujícího brankáře Luka Nyman.

O čtyři minuty později dostal Josef Eham až moc prostoru před brankou hostů a z těsné blízkosti dokázal prostřelit Hasalu. Uběhlo pouhé půl minuty a domácí mohli vést o další gól, když bylo po Pěchově faulu nařízeno trestné střílení. Elis Nikolaj Hede ale neudržel kotouč na hokejce a nedostal se k zakončení.

Ve 47. minutě zvedali salcburští hokejisté ruce nad hlavy znovu, když se z brejku prosadil Oleksij Mikluška. Pak se ale ke slovu dostali Hanáci, když po zmatku před brankou procpal puk za domácího strážce svatyně Daniel Ministr. O 41 vteřin později si však domácí brali šestibrankový náskok zpět, když se podruhé v utkání trefil John Jason Peterka.

O dvanáct vteřin později bylo po střele Oleksije Miklušky s Olomoucí ještě hůř. Necelou minutu a půl před koncem však ještě upravil skóre zápasu Tobiáš Handl, který mířil přesně pod horní tyč Buglovy branky. V prodloužení se pak ze čtvrtého bodu radovali domácí, když hattrick zkompletoval Oleksij Mikluška.