Report ze zápasu OLO vs. TEC (3:5)

HC Olomouc

logo

3:5

(0:1, 2:2, 1:2 - N 0:0 - 0:1)

logo

Technika Hockey Brno

Olomouc měla do utkání mnohem aktivnější vstup než její soupeř z Brna. Ihned po úvodním vhazování se ke kotouči dostal Prísažný, který z pozice kruhu vyslal směrem na Nešpůrka první střelu zápasu. Největší šanci v úvodu utkání měl po půl minutě hry Fasner, který střelou od modré zaměstnal brankáře hostí a ten měl co dělat, aby kotouč udržel ve výstroji. K vidění však nebyly jen šance, ale i tvrdé zákroky na obou stranách, jako když Nesvadba sroloval u mantinelu Marečka. Mora poté pokračovala v nátlaku, ostřelovala brankáře Nešpůrka ze všech možných úhlu i pozic, gólový úspěch se však nedostavil.

První šanci ke změně skóre dostali domácí v podobě přesilovky. V čase 7:18 odešel na trestnou lavici za svůj zákrok Kubový. Přesilová hra tlak Kohoutů ještě znásobila, ale Technika stejně jako při úvodním tlaku odolala, a dokonce se v závěru svého oslabení dostala do první větší šance. Brankář Špunar si ale dokázal bez větších problémů poradit a udržel tak nerozhodný stav. Ten se měnil až v čase 15:56, když si v oslabení, nešťastně srazil puk do branky Stratil. První gól utkání byl nakonec přidán na účet Lukáše Přidala.

Celá první třetina byla korunovaná pěstím soubojem mezi Stanislavem Rudou a Adolfem Růžičkou. Hráči se do sebe pustili za brankou hostí a rozhodčím dalo hodně práce od sebe odtrhnout oba hráče. Za tuto bitku nakonec putovali na trestnou lavici oba aktéři, olomoucký hráč ale obdržel trest v podobě 2+2 minuty a tak si k němu na trestnou lavici přisedl i Václavský.

Začátek druhé části byl jako na houpačce. Technika zaskočila Kohouty aktivitou a důraznou hrou, která v první minutě činila Hanákům potíže, ale poté zase domácí zavřeli soupeře, a celý kolotoč začal od znova, tentokrát také s většími šancemi. Nejprve Špunar doslova špičkou betonu vyrazil Růžičkovo tečované nahození, z protiútoku pak Lukáš Přecechtěl zamířil přesně mezi Nešpůrkovy betony. Olomoucká radost však neměla dlouhého trvání, jen o tři a půl minuty později vrátil vedení Technice Jakub Plevka.

Jen co se dvacetiminutovka přehoupla do své druhé poloviny, bylo opět vyrovnáno. Šimon Nesvadba nahodil puk na brankáře hostů právě ve chvíli, kdy před ním přejížděla Tereza Radová a zkomplikovala mu výhled na střelce. Ani tentokrát nicméně vyrovnaný stav netrval dlouho, než si Michal Fornal objel branku a zasunul puk kolem tyče. Největší příležitost k vyrovnání měli domácí tři minuty před přestávkou, když se hnali do přečíslení dvou proti jednomu, Martinec vystřelil a puk se odrazil přímo k Radové. Ta ovšem neposedný kotouč nedokázala zkrotit a Kohouti i poslední třetinu začínali s jednobrankovým mankem.

Do třetí části měla aktivnější vstup Mora, která si v samotném úvodu dokázala vytvořit tři gólové šance, ale žádnou z nich nedokázala využít. Technika stejně jako na začátku zápasu měla pomalejší vstup a do první šance se dostal až v čase 42:20 Adam Kubový, který sjel z druhé vlny a pokoušel se protlačit kotouč pod brankářem Špunarem.

Vyrovnávacího gólu se diváci dočkali až v čase 49:10, když Jakub Zembol prošel velmi elegantně okolo hostujícího obránce a nedal střelou po ledě brankáři Techniky šanci. Hra se po vyrovnávacím gólu srovnala a největší šanci k další změně skóre měl v čase 54:28 Kubový, který ale nastřelil pouze spojnici branky domácích. Brněnští se po této šanci dostali do tlaku, ze kterého nakonec vzešla vítězná branka. O tu se v čase 55:24 postaral Šimon Groch. Na čtvrtý vedoucí gól už nedokázali domácí reagovat a hosté nakonec ještě přidali 12 sekund před koncem pojistku v podobě gólu do prázdné branky.

Po závěrečném hvizdu, přišla na řadu novinka letošní sezóny pro mládežnické kategorie, a to konkrétně bonusové prodloužení a samostatné nájezdy. I před prohru v základní hrací době, měla Olomouc do prodloužení aktivnější vstup, a to se projevovalo na počtu šanci. Na druhé straně zase zvonila po střele Kubového tyč domácí svatyně. Žádný z týmu nedokázal v prodloužení nakonec skórovat, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch měli Kohouti pouze jediného úspěšného střelce a tím byl Adam Masare, který švihem prostřelil brankáře Techniky. Na jeho střelu už ale nedokázal nikdo z domácích navázat. A protože na straně brněnských se prosadili hned dva hráči putuje i bonusový bod z nájezdů do Brna.